avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate ami_cip

Activitate ami_cip

Cred ca te pot lamuri urmatoarele articole din LEGEA nr. 514 din 2003 (*actualizata*) privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic:
ART. 12
(1) La debutul exercitarii profesiei, consilierul juridic efectueaza obligatoriu un stagiu de pregatire profesionala cu durata de 2 ani, perioada în care are calitatea de consilier juridic stagiar.
(2) Condiţiile efectuării stagiului, asigurarea consilierului juridic indrumator, definitivarea şi celelalte condiţii din perioada stagiului sunt cele prevăzute în legea pentru exercitarea profesiei de avocat şi statutul profesional al acesteia, care se aplică în mod corespunzător.
(3) De asemenea, în ceea ce priveste definitivarea în functia de consilier juridic, pe baza vechimii în celelalte profesii juridice, se aplică în mod corespunzător prevederile Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.
(4) Drepturile şi obligaţiile consilierului juridic stagiar sunt cele prevăzute în actul de numire sau în contractul de muncă, inclusiv toate celelalte drepturi ale functiei, pe perioada stagiului.
ART. 13
(1) Consilierul juridic stagiar poate pune concluzii la judecatorie şi la tribunale ca instanţa de fond, la organele de urmărire penala, precum şi la celelalte organe administrative cu atribuţii jurisdictionale.
(2) Consilierul juridic definitiv poate pune concluzii la instantele judecătorești de toate gradele, la organele de urmărire penala, precum şi la toate autorităţile şi organele administrative cu atribuţii jurisdictionale.

Răspuns la discuția Detector de gaze
EXTRAS din NORME TEHNICE PENTRU PROIECTAREA, EXECUTAREA ŞI EXPLOATAREA
SISTEMELOR DE ALIMENTARE CU GAZE NATURALE NTPEE - 2008
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 255 bis/16.IV.2009:
art.8.3, alin.(2)-Pentru cazul în care geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de
construcţie specială (securizat, tip Thermopan etc.) este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puţin 2% metan (CH4 ) în aer, care acţionează asupra robinetului de închidere (electroventil) a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi.

In concluzie sunteți obligat să montați acele dispozitive în toate incăperile unde aveți consumatori de gaze naturale. Montarea se va face cu firme autorizate. In caz contrar la momentul când veți face verificarea (la 2 ani), respectiv revizia (10 ani) instalației de gaze, operatorul firmei va sigila și opri furnizarea gazelor. Totodată nu sunt de neglijat riscurile la care vă expuneți în situația unei scăpări de gaze.