avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate danutzu00120

Activitate danutzu00120

Va multumim pentru raspuns, in sentinta se spune citez "tot al doilea sfarsit de saptamana", nu spune al doilea sfarsit de saptamana din luna... Atunci putem iterpreta ca e vorba de al doilea sfarsit de saptamana din luna?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Precizez ca pentru dosarul de divort ce face obiectivul unui proces viitor este specificata adresa.
Nu are atat de mare importanta acest program pentru ca se va schimba odata cu hotararea judecatoreasca a viitorului proces, teama noastra este sa nu fie o reflectare a acestei decizii si in hotararea urmatoare.

Pentru ca toti muncim pe parcursul zilei ca si dumneavoastra, noi simtim ca este mult asa cum specificam anterior, cand lunile au 5 wikenduri copilul este plecat 6 zile ( de wikend ) si in total 14 seri ( dintre care 6 de wikend ); in lunile cu 4 wikenduri 4 zile si 12 seri.
Acest lucru se intampla pentru ca in hotararea judecaoreasca nu se specifica wikendul unei anumite saptamani ci se spune 'tot al doilea sfarsit de saptamana'.

Mama are loc de munca si o saptamana pe luna lucreaza schimbul doi ( seara nu este acasa ) iar doua wikenduri lucreaza 12 ore, in realitate ii revine mai putin timp de petrecut cu copilul decat tatalui pentru ca avocata nu a ajutat presedintele sa fie impartial.

Tatal are loc de munca cu program de la 7 la 18, ar fi fost o decizie echilibrata sa i se de drep program de vizitare de exemplul de la 16 la 19?

Decizia aceasta da dreptul copilului sa locuiasca la mama dar in realitate sa petreaca mai mult timp cu tatal?

Este logic ca o instanta din care a facut si doamna avocat sa nu tina cont de aceste aspecte?

Atunci de programul mamei cine tine cont daca de al tatalui se tine cont? Nu era de datoria doamnei avocat sa se asigure ca programul de vizitare este potrivit mamei?

Acum nu stim spre ce alt avocat sa ne indreptam tinand seama ca ceilalti sunt colegii doamnei si dansa este clasata ca fiind printre cei mai buni... vorbim de un orasel de 20 000 de locuitori...

Aceste explicatii nu reprezinta critica la adresa dumneavoastra ci dezorientarea pe care o avem...

Toate raspunsurile precedente au continut cela care ne-au ajutat.
Va multumim sincer pentru atentia si pretiosul timp acordate
De curand sotul (in acte) femeii cu care convietuesc a cerut in insanta printr-un proces rapid sa i se acorde un program de vizitare a copilului de 6 ani pentru ca nu era multumit cum era lasat sa isi vada copilul.
Din motive de liniste prietea mea nu a publicat adresa la care sa mutat astfel ca citatiile si hotararea judecatoreasca vin la doamna avocat la cabinet.
La prima sedinta doamna avocat sub motivul ca nu a fost citata numai in ziua sedintei a cerut amanarea procesului.
Dupa aceasta doamna avocat a instintat-o pe prietena mea ca reclamantul cere dreptul de a primi timp de o saptamana copilul pentru ca merge in concediu si doamna avocat a intrebat daca reclamata este deacord, raspunsul fiind afirmativ.
In realitate reclamantul cerea un program de vizitare saptamanala a minorului pe care la si obtinut la cea de a doua sedinta ( marti si joi orele 18-21 si tot al doilea wikend de vineri ora 18 pana duminica ora 21 ), problema fiind ca doamna avocat nu a instintat-o pe reclamata de acesta actiune. Reclamata este impiedicata sa petreaca timpul necesar cu copilul avand in vedere ca unele luni au 5 wikenduri astfel 3 saptamani intr-o luna reclamantul primeste dreptul de a fi la el copilul 4 seri daca nu punem si cea de duminica la care aduce minorul la ora 21, ora la care copilul va trebui pus la culcare pentru ca va merge in clasa 0.
Specific ca inainte de a doua sedinta reclamata a incercat sa ia legatura cu doamna avocata pentru a discuta unele aspecte, dar secretara i-a spus ca se vor intalni in dimineata sedintei la ora 8 la tribunal, lucru care nu sa intamplat, doamna avocat venid cu 5 minute inaintea sedintei a intrat in sedinta fara sa stie ca persoana pe care o reprezinta este prezenta, astfel ca sedinta sa desfasurat in doua minute.
Dupa sedinta reclamata a intrebat-o pe doamna avocata ce sa hotarat, raspunsul fiind ca nu isi va avea copilul cum vrea reclamantul pana la divort. Mentionez si de aceasta data ca doama avocata a intrebat-o pe reclamata "dumneavoastra ati fost in sala" ?
Rezultatul procesului fiind programul de vizita bine formulat de avocata reclamantului.
Reclamata nu a facut recurs in cele 5 zile de drep la recurs datorita aspectului mentionat mai sus, citatiile si hotararea judecatoreasca ajung la cabinetul doamnei avocat. Avand in vedere aceasta reclamata a fost anuntata de reclamant de decizia instantei dupa cele 5 zile de drep la recurs. Intrebarea care a ramas fara raspuns la care nu poate probabil raspunde numai doamna avocata este: de ce naiba dupa sedinta a spus reclamatei ca reclamantu isi va vedea copilul dupa divort intru-n program de vizitare pe cand hotararea judecatoreasca reflecta ca in acest proces a luptat numai reprezentanta reclamantului si reprezentanta reclamatei a acceptat totul?
Un raspuns evaziv al doamnei avocat a fost ca judecatorul a decis ca este bine asa, dar de fapt judecatorul prin hotararea judecatoreasca pune in aplicare cerea reprezentantei reclamantului fiind aprobata de reprezentanta reclamatei fara ca recamata sa fie instintata in prealabil despre aceasta.

Acest amalgam de poveste este scris sa intelegeti ce exista in sufletul meu vazand-o pe femeia alaturi de care convietuiesc si o iubesc cum plange.

Intrebarea noastra este: Cum sa procedam cu doamna avocata, pentru ca ar trebui sa o reprezinte si la divort pe prietena mea? Noi am ales-o pe doamna avocat pentru ca recomandarile spun ca are 30 de ani de cariera si e un avocat bun. Sa ii acordam in continuare credibilitate? Ar putea lupta la procesul de divort sa obtina un program de vizita in favoarea prietenei mele?
Va rugam sa ne indrumati!
Va multumim pentru timpul acordat!

Va multumesc pentru raspunsuri
In urma unui proces am primit o hotarare judecatoreasca nu are nici o stampila si nici o semnatura. Are trecut la sfarsit numai numele presedintelui si grefierului.De unde stiu daca e valida sau a trimis-o prin posta reclamantul?