avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum stiu daca hotararea judecatoreasca este autentica?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum stiu daca hotararea judecatoreasca este autentica?

In urma unui proces am primit o hotarare judecatoreasca nu are nici o stampila si nici o semnatura. Are trecut la sfarsit numai numele presedintelui si grefierului.De unde stiu daca e valida sau a trimis-o prin posta reclamantul?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:09, 10 Septembrie 2014
Mergeti sa o legalizati daca vreti.
Verificati portalul instantelor si vedeti daca solutia pe scurt pronuntata in dosar este aceeasi cu motivarea primita acasa.

Apoi inainte sa primiti hotararea ar fi trebuit sa primiti si niste citatii.

In plus hotararea se comunica in plic purtand stampila posta si adresa instantei.

Nu in ultimul rand puteti merge si studia dosarul in arhiva sau solicita legalizarea unui exemplar al sentintei.
Va multumesc pentru raspunsuri
Hotărârea judecătorească este în regulă. Uitați-vă mai bine pentru că ștampilă, totuși, ar trebui să aibă. Toate hotărârile judecătorești care se comunică părților sunt copii. Exemplarele originale sunt două și se păstrează unul la dosarul cauzei, iar celălalt la dosarul de hotărâri al instanței.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca si comunicare nesemnate driver_host driver_host Buna ziua, In urma judecarii unui dosar civil, am primit prin posta comunicare ,sentinta si hotararea facuta in numele legii, ori pe nici o pagina din cele 5 ... (vezi toată discuția)
Divort Clau19 Clau19 In urma divortului am primit 2 copii dupa hotararea judecatoreasca de la avocat.trebuia sa primesc si originalul de la hotarare? (vezi toată discuția)
Sentinþã civilã fãrã semnãtura judecãtorilor BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Insistent rog colegii de pe forum sa-mi elucideze urmatoarele probleme: - o sentinta civila com unicata partilor nu trebuie sa fie semnata de judecatorii ... (vezi toată discuția)