avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

In urma divortului am primit 2 copii dupa hotararea judecatoreasca de la avocat.trebuia sa primesc si originalul de la hotarare?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:35, 19 Februarie 2017
Nu, hotararea se comunica in copie partilor si se legalizeaza la cerere de fiecare parte.
Hotararile se intocmesc in 2 exemplare originale, insa un exemplar ramane la dosarul cauzei si un exemplar se depune la mapa de hotararii a instantei.

Art. 427 c.proc.civ.

Comunicarea hotărârii
(1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.
.......................................

Art. 426 c.proc.civ.

Redactarea şi semnarea hotărârii
..........................................
(6) Hotărârea se va întocmi în două exemplare originale, dintre care unul se ataşează la dosarul cauzei, iar celălalt se va depune spre conservare la dosarul de hotărâri al instanţei.
.
Va intreb deoarece la iesirea din tara cu copilul de 12 ani la aeroportul Otopeni un domn de la pasapoarte imi cerea originalul hotararea.Mentionez ca am custodia exclusiva a copilul.Va multumesc
Da, pentru ca acea copie ati legalizat-o si v-a fost solicitat exemplarul hotararii cu stampillele instantei in original si nu o copie a hotararii legalizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa semnaturii presedintelui instantei Andrei Dina Andrei Dina In cazul lipsei semnaturii presedintelui instantei pe hotararea judecatoreasca, aceasta poate fi casata? Se poate cere nulitatea absoluta sau relativa? (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca laumotor laumotor Am fost parte intr-un proces civil a carui pronuntare a fost data pe 31 Octombrie 2014 si al carui rezultat nefavorabil il gasesc pe site-ul judecatoriei dar ... (vezi toată discuția)