avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa semnaturii presedintelui instantei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa semnaturii presedintelui instantei

In cazul lipsei semnaturii presedintelui instantei pe hotararea judecatoreasca, aceasta poate fi casata? Se poate cere nulitatea absoluta sau relativa?
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
Andrei Dina, Avocat
Cel mai recent răspuns: Andrei Dina , Avocat 23:26, 11 Mai 2009
daca va referiti la semnatura pe exemplarul comunicat dvs., acesta nu se semneaza.
Potrivit art.110 alin.3 teza a III-a din Regulamentul de Ordine Interioara al instantelor judecatoresti două exemplare de pe fiecare hotărâre (numite originale prin art.266 alin.1 C.proc.civ.) vor fi semnate de membrii completului de judecată şi de grefierul de şedinţă, din care unul se ataşează la dosarul cauzei, iar celălalt se va depune spre conservare, la dosarul de hotărâri al instanţei . Rezultă că exemplarele care se comunică părţilor nu se semnează şi numai exemplarul care se ataşează la dosarul cauzei şi cel care se depune la mapa de hotărâri.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca si comunicare nesemnate driver_host driver_host Buna ziua, In urma judecarii unui dosar civil, am primit prin posta comunicare ,sentinta si hotararea facuta in numele legii, ori pe nici o pagina din cele 5 ... (vezi toată discuția)
Divort Clau19 Clau19 In urma divortului am primit 2 copii dupa hotararea judecatoreasca de la avocat.trebuia sa primesc si originalul de la hotarare? (vezi toată discuția)