avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca si comunicare nesemnate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca si comunicare nesemnate

Buna ziua,
In urma judecarii unui dosar civil, am primit prin posta comunicare ,sentinta si hotararea facuta in numele legii, ori pe nici o pagina din cele 5 nu exista vreo semnatura sau vreo stampila, nu a grefierului,a presedintelui,nu parafa sefului instantei, nu este nimic.Intrebarea: este valabila in aceste conditii respectiva hotarare sau- m-am chinuit degeaba si este lovita de nulitate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:06, 10 Noiembrie 2012
Acea hotarare comunicata fara stampila si semnatura este valabila si curge termen de atacare a hotararii pt dvs sau pt adversar.

Daca nimeni nu va ataca hotararea in termenul legal, atunci va deveni definitiva si irevocabila.

Dupa ce ramane definitiva si irevocabila veti merge la sediul instantei de judecata sa o legalizati/investiti cu formula executorie, adica sa ridicati un exemplar semnat si stampilat, purtand timbre judiciare.
Am inteles, Multumesc.
1.Hotararea se comunica in copie partilor din dosar, iar aceste copii nu se semneaza de catre judecator si grefier.
Se semneaza de catre judecator si grefier , cele doua exemplare originale ale hotararii, din care unul se pastreaza la dosarul cauzei, iar celalalt se depune pentru conservare la mapa de hotarari a instantei.
2.Dupa expirarea termenului caii de atac,in masura in care nu va fi exercitata calea de atac, formulati o cerere adresata pesedintelui instantei pe calea careia solicitati legalizarea /investirea cu formula executorie ( dupa caz) a hotararii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca jery_go jery_go Buna ziua,am primit acasa hotarirea si nu stiu daca la sfirsit unde este pusa stampila de la judecatorie trebuia sa fie si semnata de catre grefier si ... (vezi toată discuția)
Sentinþã civilã fãrã semnãtura judecãtorilor BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Insistent rog colegii de pe forum sa-mi elucideze urmatoarele probleme: - o sentinta civila com unicata partilor nu trebuie sa fie semnata de judecatorii ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)