avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare judecatoreasca

Buna ziua,am primit acasa hotarirea si nu stiu daca la sfirsit unde este pusa stampila de la judecatorie trebuia sa fie si semnata de catre grefier si judecator ? si care este procedura de executare silita in caz ca partea adversa nu doreste sa se conformeze la ce scrie in hotarare.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:44, 12 Iulie 2012
Daca expira termenul de a declara calea de atac indicata in hotarare si partea adversa nu a atacat-o atunci puteti merge la instanta care a pronuntat acea hotarare si sa o investiti cu formula executorie.

Numai in temeiul unei hot judec investite cu formula executorie, puteti apela la concursul unui executor judecatoresc care sa o puna efectiv in executare, in caz ca debitorul nu se conformeaza de buna voie.
1.Hotararea se comunica in copie partilor din dosar, iar aceste copii nu se semneaza de catre judecator si grefier.
Se semneaza de catre presedinte si grefier , cele doua exemplare originale ale hotararii, din care unul se pastreaza la dosarul cauzei, iar celalalt se depune pentru conservare la mapa de hotarari a instantei.
2.Dupa expirarea termenului caii de atac, solicitati instantei legalizarea si investirea cu formula executorie a hotararii respective si apoi va adresati unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca si comunicare nesemnate driver_host driver_host Buna ziua, In urma judecarii unui dosar civil, am primit prin posta comunicare ,sentinta si hotararea facuta in numele legii, ori pe nici o pagina din cele 5 ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Proces fond conflict de munca niculinapopa niculinapopa Am avut un conflict de munca cu societatea unde am lucrat.s-a judecat la fond si asteptam pronuntarea ,la adresa conventionala ,adica la cabinetul avocatului ... (vezi toată discuția)