Buna ziua,
Am primit o decizie de la un executor judecatoresc prin care mi se spunea ca a inceput executarea silita impotriva mea. Eu sunt din Ploiesti dar am constatat ca executorul judecatoresc apartine de "Circumscriptia Judecatoriei Buzau- Curtea de apel Ploiesti", adresa lui este din Buzau iar eu trebuie sa ma prezint la el in Buzau pentru a stabili ce fac mai departe desi mi-a pus poprire pe pensie. Mi-ati putea spune daca acel executor poate sa-si desfasoare activitatea in Ploiesti? Si o alta intrebare Incheierea de executare silita atasata actelor pe care mi le-a trimis executorul este valida daca nu este semnata nici de grefier nici de presedinte/judecator ( nu are nici o semnatura pe ea).Multumesc.
In conditiile prezentate, executorul judecatoresc are competenta in vederea efectuarii actelor de executare.Incheierea de executare trebuie sa se regaseasca pe portalul instantei. Problema este alta : pe fondul executarii silite, nu aveti obiectiuni ? ... treaba cu competenta teritoriala a executorului si cu lipsa de semnatura care se poate datora unor motive ce nu afecteaza valabilitatea incuviintarii executarii silite nu tine !
Incheierea se gaseste pe portalul instantei insa la parti nu apar decat 2 parti: petentul si creditorul. Nu figureaza si debitorul adica eu si nu-mi apare numele acolo. Obiectiuni sunt o groaza daca m-as apuca sa le scriu as umple pagini intregi. O sa fac contestatie dar mi se pare ciudat ca nu apar ca parte pe portal iar incuviintarea nu este semnata de nimeni.Multumesc.
Hotararile instantelor, aflate in sistemul electronic ECRIS nu contin semnaturile completelor de judecata, acestea nefiind considerate copii ale exemplarelor originale ale hotararilor aflate la dosarul cauzei. Exemplarele originale nu sunt scanate si adaugate in ECRIS. - a se vedea Hotararea nr. 694 din 7.06.2016 a Plenului CSM.
Astfel, exemplarele din ECRIS de pe hotararile instantelor sunt comunicate partilor fara a fi semnate de judecatori si grefier, purtand semnaturi doar cele doua exemplare originale care raman la instanta. Pentru a avea o copie a hotararii semnate se poate face o cerere privind eliberarea unei copii de pe hotararea aflata la dosarul cauzei.
Acelasi lucru este valabil si pentru Incheierea de executare silita.
Despre semnaturile de pe hotararile judecatoresti legislatia prevede:
Art. 426 CPC
Redactarea si semnarea hotararii
(3) Hotararea va fi semnata de membrii completului de judecata si de catre grefier.
(4) Daca vreunul dintre judecatori este impiedicat sa semneze hotararea, ea va fi semnata in locul sau de presedintele completului, iar daca si acesta ori judecatorul unic se afla intr-o astfel de situatie, hotararea se va semna de catre presedintele instantei. Cand impiedicarea priveste pe grefier, hotararea se va semna de grefierul-sef. In toate cazurile se face mentiune pe hotarare despre cauza care a determinat impiedicarea.
(6) Hotararea se va intocmi in DOUA EXEMPLARE ORIGINALE, dintre care unul se ataseaza la dosarul cauzei, iar celalalt se va depune spre conservare la dosarul de hotarari al instantei.
Art. 427
Comunicarea hotararii
(1) Hotararea se va comunica din oficiu partilor, IN COPIE, chiar daca este definitiva. Comunicarea se va face de indata ce hotararea a fost redactata si semnata in conditiile legii.