avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate mixer

Activitate mixer

eventual se poate retrage din comisie????
SPETA: Se organizeaza concurs pentru un post de resurse umane. Comisia de concurs este formata din dir gen jurist si economist.Juristului i se comunica ca pe postul respectiv exista deja o persoana care trebuie sa ia concursul dar din pacate nu indeplineste conditiile de vechime in specialitate, desi acesata este o conditie esentiala.I se pretinde juristului sa faca tot posibilul sa gaseasca o solutie,mai bine zis sa inchida ochii si sa nu vada lipsurile din dosar si sa admita dosarul pentru proba scrisa. Ba mai mult i se pretinde sa faca subiectele si apoi sa le dea pentru ca concuretul vizat sa stie subiectele .Intrebarea : cu poate juristul sa iaas cu fata curata din tavalugul asta avind in vedre ca nu doreste sa participe la o chestie ilegala care mai tz s ar putea intoarce impotriva lui?cica candidatul este impus de mai sus ( primar).
Răspuns la discuția Intocmire dispozitie
va multumesc pentru ajutor !!!
Răspuns la discuția Intocmire dispozitie
observ ca parerile sunt mpartite de aceia ma vad nevoit sa intreb, sa aflu si alte pareri.o parerea era ca in aceeasi dispozitie inceteaza efectele dispozitiei prin care s a numit director ec si cu aceeasi data se reincadreaza pe functia avuta anterior numiri conform contract initial adica cim pe functia de contabil nemaindicind vreu articol din codul muncii adica nevorbind depre concediere ( art 65) ci mentionand in preambulul dispozitiei: HCL prin care se aproba noua structura organizatorica adica statul organigrama si rof precum si alte legi a salarizarii si cele specifice.deci cu adevarat acum sunt intr o dilema.

ah si apropos ma puteti ajuta cu un model de dispozitie in acest sens???adica varinata dumneavoastra !!!mi ar fi de un mare ajutor!!!!

Răspuns la discuția Intocmire dispozitie
ideea este ca nemaiexistind postul de dir ec normal ca revine la functia de contabil pentru exista postul.asta presupune ca mai intai se intocmeste o dispozitie de concediere in baza art 65 din Codul muncii? si apoi cim pe postul de contabil???
Răspuns la discuția Intocmire dispozitie
inteleg doar ca pe functia de dir ec nu exista contract individual de munca iar concedierea sa intervina pe codul muncii.ci doar o dispozitie de numire iar cim esista doar pe vechea functie de contabil. in noul stat de functii exista functia de contabil pentru a putea tocmai reveni pe aceasta functie avuita anterior numirii in funcia de director. tocmai asta e dilema ca doar inceteaza efectele dispozitiei de numire in fcuntia de director ec si revine la functia de contabil ? sau e o concediere doar ca nevind cim pe funcia de director nu are ccum sa intrevina concedierea.
se da urmatoarea situatie: un angajat cu cim nedeterminat pe o anumita functie de ex .contabil da concurs pe un post de director economic si este numit in functie printr o dispozitie pe durata nederminata fara a i se intocmi alt cim pe functie noua. dupa o perioada de timp se modifica statul de functii, organigrama si rof ul institutieie si postul de director economic se tranforma in director adjunct.va rog sa mi spuneti in ce baza legala se intocmeste dispozitia prin care directorul ec nu mai este director si revine la functia avuta anterior de contabil , intrucit pe noul post se numeste alta persoana?1 in baza HCL de aprobare a statului ,organigramei si rof ului?sau pe codul muncii ?doresc sa mentionez ca toate functiile sunt contractuale.