avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intocmire dispozitie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intocmire dispozitie

se da urmatoarea situatie: un angajat cu cim nedeterminat pe o anumita functie de ex .contabil da concurs pe un post de director economic si este numit in functie printr o dispozitie pe durata nederminata fara a i se intocmi alt cim pe functie noua. dupa o perioada de timp se modifica statul de functii, organigrama si rof ul institutieie si postul de director economic se tranforma in director adjunct.va rog sa mi spuneti in ce baza legala se intocmeste dispozitia prin care directorul ec nu mai este director si revine la functia avuta anterior de contabil , intrucit pe noul post se numeste alta persoana?1 in baza HCL de aprobare a statului ,organigramei si rof ului?sau pe codul muncii ?doresc sa mentionez ca toate functiile sunt contractuale.
Cel mai recent răspuns: mixer , utilizator 19:33, 10 Septembrie 2014
In speta, functia de director economic este desfiintata fapt ce ar duce la concedierea persoanei in cauza .

Angajatorul ii poate oferi acestuia functia de contabil daca este vacanta, iar daca salariatul o accepta atunci se va incheia un act aditional la c.i.m.
inteleg doar ca pe functia de dir ec nu exista contract individual de munca iar concedierea sa intervina pe codul muncii.ci doar o dispozitie de numire iar cim esista doar pe vechea functie de contabil. in noul stat de functii exista functia de contabil pentru a putea tocmai reveni pe aceasta functie avuita anterior numirii in funcia de director. tocmai asta e dilema ca doar inceteaza efectele dispozitiei de numire in fcuntia de director ec si revine la functia de contabil ? sau e o concediere doar ca nevind cim pe funcia de director nu are ccum sa intrevina concedierea.
1. Concedierea se dispune numai in baza Codului Muncii.

2. O desfiintare a unui post poate duce la concedierea salariatului care ocupa acel post. Chiar daca in cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat, angajatorul are posibilitatea sa-i ofere un alt loc de muncă salariatului concediat.

3. Chiar daca nu s-a modificat - cum spuneti dvs c.i.m. - decizia de numire in functia de director economic este o modificare a c.i.m.. Salariatul avea posibilitatea sa o conteste in instanta.
In acest caz, desfiintandu-se postul de director economic , salariatul ramane fara loc de munca situatie in care angajatorul are posibilitatea sa-i ofere din nou postul de contabil , daca nu sa-l concedieze.
ideea este ca nemaiexistind postul de dir ec normal ca revine la functia de contabil pentru exista postul.asta presupune ca mai intai se intocmeste o dispozitie de concediere in baza art 65 din Codul muncii? si apoi cim pe postul de contabil???
Nu se procedeaza asa.

In baza noii organigrame , se va emite o instiintare catre salariat prin care il aduce la cunostinta ca postulde director economic este desfiintat si ca i se ofera postul de contabil pentru care acord trebui sa se dea intr-un anumit termen.

Daca salariatul accepta postul, atunci se emite decizia de numire pe postul de contabil -avand in vedere ca nu a fost emis un act aditional cand s-a numit pe postul de director economic.

Daca salariatul nu accepta, atunci se comunica durata preavizului si data inceperii acestuia, urmand ca la expirarea preavizului sa se emita decizia de concediere.

Alte discuții în legătură

Organigrama srl ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, organigrama unui srl trebuie aprobata de conducerea societatii printr-o decizie? daca difera functiile intre cim si fct din cadrul firmei se ... (vezi toată discuția)
Preaviz dijmarescu dijmarescu Buna ziua, O salariata a fost notificata cu privire la desfiintarea postului si i s-a oferit un alt post in schimb. I s-a oferit un termen de gandire cu ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post catabrab catabrab Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati , am nevoie urgent de un sfat in problema urmatoare: sunt angajat pe un post de conducere la o institutie de ... (vezi toată discuția)