avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate almamater

Activitate almamater

Va multumesc!
Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti daca exista obligativitatea ca reprezentanții lucrătorilor CSSM (2- in cazul organizației in care funcționez) sa aiba cursuri acreditate de pregătire in SSM, sau este suficienta instruirea lor, organizata in cadrul organizației, de către Inspectorul SSM? Daca da, in ce lege, sau hg este precizat acest lucru? Va mulțumesc!
Nu imi pot asuma responsabilitatea totala de îngrijire domiciliu părinte cu demență severa-una dintre clauze. Mulțumesc!


gi-jane2 a scris:

Pe ce motiv? Pt a cere anularea, trebuie sa ca adresati instantei, pt a admite cererea, trebuie sa existe un motiv temeinic, care e acela? Ca nu ati platit prețul, e un motiv ;)

Bună ziua. Pot anula unilateral un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager semnat cu părinții mei?
Mulțumesc!
e foarte simplu: nu a fost ''un astfel de specimen''(sau masca foarte bine ce era de fapt) sapte ani de relatie pana sa apara copilul plus inca vreo 2-3 dupa ce s-a nascut minorul :) apoi a decis sa ''evolueze spiritual'' si sa ''se desprinda de vechi''- lucru care, de la caz la caz, inseamna pentru fiecare cu totul altceva... iar asfel de situatie, tinand cont ca nu sunt ghicitoare sau clarvazatoare :) , nu aveam cum sa o prevad pre-concepere.
mai am doar de adaugat, in legatura cu titulatura de ''tata biologic'' o mica explicatie, din pacate valabila pentru multi tati divortati, ne-rezidenti, din Ro cu minori inca in custodie, faptul ingrijorator ca daca am pune in balanta achitarea unei amenzi de circulatie lunare de care ar depinde dreptul tatalui biologic de a conduce masina si achitarea lunara a pensiei de intretinere catre propriului copil(atentie! nu catre mama)- pensie de intretinere si asa penibila in cuantum, raportata la nevoile reale de intretinere si educare ale unui copi- nu vreti sa stiti care ar fi prioritatea de achitare a responsabilitatilor. si avand o paralela atat de ingrijoratoare de ''responsabilizare'' intelegem cam care este nivelul real de intelegere, educatie, responsabilitate fata de copii si evolutie a taticilor ne-rezidenti de pe la noi si cam cum inteleg ei sa-si ingrijeasca si creasca copiii... in fapt, dupa divort(atentie! divortul de mama si nu de copil). si mai am o intrebare... retorica: oare care este beneficiul real ca un astfel de tata biologic ''responsabil'' sa isi creasca si educe fiul si care sunt realele influente benefice pe care le poate aduce in devenirea fiului ca barbat rsponsabil si asumat?
Multumesc specialustului care a raspuns cu amabilitate.
Cat despre interpretari speculative sper inca in autoritati care nu au ''detasarea'' sa interpreteze o situatie in care copilul vine plangand de la intalnirea cu tatal biologic, pentru ca actuala partenera i-a jignit mama in prezenta si cu asentimentul lui, ca ''gelozie a mamei''...
Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile legale pentru a impiedica intalnirile dintre copilul minor si partenera parintelui cu care impart custodia comuna, in conditiile in care in nenumarate randuri partenera acestuia a intervenit, cu permisiunea tatalui -acesta pretinzand ca partenera lui face parte din familie si are tot dreptul sa isi spuna opinia si sa intervina in discutii despre minor, in decizii referitoare la minor. Aceasta persoana a avut in multe situatii comportamente nepotrivite fata de copil(ii jigneste mama, incearca sa ii influenteze deciziile, este o prezenta permanenta la intalnirile dintre el si tata, fara asentimentul minorul) care au determinat in timp si refuzul minorului de a mai merge in vizitele la domiciliul parintelui si au determinat degradarea relatiei bune pe care acesta o avea cu parinetele lui.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Protectia copilului
Satisfactia unei mame(complexitatea raportarii femeii la copilul ei) nu are nicio legatura cu tatal biologic :rofl:- aceasta este o interpretare imatura. Toate procesele fizice, psihice, sociale pe toate structurile femeii si noile responsabilitati din momentul in care ramane insarcinata sunt solicitante si profund transformatoare pentru mama. Rolul tatalui, daca reuseste macar pana la majoratul copilului sa il gasesca :rofl:, este acela de a sustine si proteja copilul si implicit pe mama lui(aici cred ca exista o neintelegere perpetuata si la nivel de organisme si autoritati- MAMA SI COPILUL- faptul ca este firesc ca acel copil sa fie atasat si influentat de mama si intr-o familie si o societate coerenta se incurajeaza si sustin mamele, cu atat mai mult mamele singure- ca altfel cresteam ca in filmul Matrix, fiecare in coconul lui independent, nenescuti de o mama sau avand nevoie de o familie) care in conditiile de siguranta si sprijin sa poata sa se manifeste in continuare si pe ea ca femeie si sa isi poata creste si educa copilul.
Deci dincolo de a incerca sa scoti copilul de sub influenta mamei(ca doar o fi stiut natura/divinitatea/universul ce face cand ne-a lasat sa ne nastem noi ca specie din femei si nu din barbati :rofl: ) sau de a specula cu reavointa fiecare eveniment care nu a fost pe intelegerea sau placul taticului ca societat si tatic as face tot posibilul sa o asigur de suportul meu real si de protectie fizica, sociala, legala de toate felurile ca femeia sa isi poata face treaba de mama.
Prin simpla observare a animalelor si insectelor :rofl: putem intelege ca rolul tatalui nu este in niciun caz acela de a-si urmari, ''penaliza'' sau trage la raspundere partenera, de a o ameninta, de a o hartui prin diferite instante sau agresa psihic, de a-i coordona actiunile sau de a-i comenta deciziile in aducerea carora in practica nu s-a implicat niciodata, de a se plange de carenta de afectiune sau atentie din partea partenerei sau fostei partenere(era sa scriu mamicii :rofl: )aparuta o data cu noul venit ș.a.m.d.
O femeie care se simte in familie si in societate in siguranta, protejata, sustinuta social, afectiv, fizic, va putea sa-si canalizeze energiile spre a creste un copil echilibrat fizic si psihic sa-l idrume si sustina, EXACT CUM DORIM CU TOTII, DE LA PARINTI PANA LA SOCIETATE CU TOTUL.
Statutul unei mame nu este acela al unei wonderwoman, care trebuie sa tina piept societatii, autoritatilor, fostului partener- tatal biologic copilului, situatiei poate stresante de la locul de munca si in aceste conditii, !!!! reusind sa isi pastreze SANATATEA fizica si psihica!!!( nu stiu care sunt rapoartele de sanatate ale min sanatatii pe segmentul mama divortata/mama singura?!?!?- pentru ca practic mamele preiau din socurile la care este expusa familia de catre tatal biologic, pentru a-si proteja copiii) sa reusesca sa creasca copilul si sa-l faca om intreg, spre binele nostru al tuturor.... Insisit pe denumirea de tata biologic pentru ca rolul de TATA se probeaza si se creste zi de zi an de an si nu se ia apropori si nici nu se pastreaza printr-un certificat de nastere.
In legatura cu generalizarile... eu nu am auzit pana acum de niciun cuplu cu copii, care in timpul sau dupa divort sa nu fi inceput intr-o forma sau alta un astfel de ''razboi''. Exista cineva care cunoaste un astfel de cuplu?
Din ce am reusit eu sa gasesc in legislatie si printre organisme signurele referiri la protectia mamei si copilului se refera fie la situatii de mame cu situatie materiala sau sociala foarte precara, fie de suport material pentru mame in primii ani de viata ai copilului. atat. concret!
Răspuns la discuția Protectia copilului
Multumesc pentru raspunsuri! Ceea ce urmaresc eu este sa avem cat mai multa liniste, din pacate inteleg ca in Romania lucrul acesta este foarte putin inteles, in special de catre tati care, in terorie doar- din ce vad, au ca responsabilitate protejarea si asigurarea linistii si securitatii copiilor lor si implicit mamelor acestora, indiferent de tipul de relatie pe care o au cu mama. Dar aceasta este o discuitie principiala, foarte departe de realitatile pe care le traieste o mama divortata la noi in tara, care departe de a fi lasata sa isi creasca copilul sau copiii in liniste- ca si cum n-ar fi doar asta foarte solicitant cand o faci singura, este constransa sa realizaze adevarate strategii de lupta si aparare in lupta cu un barbat.... neputandu-se baza macar pe sprijinul legii sau al autoritatilor...