Va multumesc pentru promptitudine dar citisem un articol prin noul cod civil ca poti reveni asupra optiunii de renuntare in termen de un an de la deschiderea succesiunii...si intrebarea era in cazul in care nici succesiunea dupa mama nu s-a dezbatut vreodata
Parintii mei au decedat in urma cu multi ani, intai mama, apoi tata.
Dupa moartea mamei am dat o declaratie notariala de renuntare la mostenire in favoarea celorlalti mostenitori(tatal si fratele meu).Nu am renuntat insa si dupa moartea tatalui meu. Si nu stiu daca de fapt succesiunea dupa mama a avut loc.
Astazi sunt in situatia in care nu ma inteleg deloc cu fratele meu, care a locuit dupa moartea parintilor in casa parinteasca.
Intrebarea mea este: in cazul in care succesiunea dupa mama nu a avut loc, ce valoare mai are renuntarea mea de atunci la mostenire(actul era in 1987)
Va multumesc
Revin, cu riscul de a parea insistenta si incerc sa explic cum vad eu lucrurile:
Da, e adevarat ca in 1900...toamna s-a facut o inventariere de felul asta si ca de atunci incoace multi si-au schimbat calorifere, tevi, etc Dar poate ca inlocuirile astea s-au facut cand erau alte legi in vigoare.
Si atata vreme cat furnizorul ne factureaza energie termica conform contorului de la intrarea in condomeniu, noi platim in termen si nu avem probleme intre vecini(pentru ca se repartizeaza caldura pe suprafata utila a apartamentului), nu inteleg unde ar putea fi treaba Consiliului local?
Eu consider ca treaba Primariei in acest caz se termina la intrarea in bloc!
Poate totusi cineva are o alta parere si ma lumineaza si pe mine...
As fi dorit un raspuns punctual la amenda vizavi de neefectuarea inventarierii caloriferelor...
In legislatia indicata nu regasesc asa ceva pe lista de contraventii.
Toata stima dar poate altcineva ma ajuta mai mult.
Buna ziua
Ar putea cineva sa-mi spuna daca asociatia de proprietari poate fi amendata in lipsa acestei inventarieri? Mentionez ca asociatia este una marisoara ( peste 20
de blocuri) si e extrem de greu sa convingi proprietarii sa scoata din buzunar suma necesara pentru a plati una dintre firmele acreditate sa faca acest gen de treaba...La intrarea in fiecare bloc exista contor dupa citirea caruia se emite factura iar in apartamente nu sunt contoare individuale.
Si partea a doua a intrebarii e in ce masura se subordoneaza asociatia Consiliului local ori Primariei si in baza carei legislatii poate fi amendata de aceste institutii?
Multumesc.
Multumesc.