avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inventariere calorifere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inventariere calorifere

Buna ziua
Ar putea cineva sa-mi spuna daca asociatia de proprietari poate fi amendata in lipsa acestei inventarieri? Mentionez ca asociatia este una marisoara ( peste 20
de blocuri) si e extrem de greu sa convingi proprietarii sa scoata din buzunar suma necesara pentru a plati una dintre firmele acreditate sa faca acest gen de treaba...La intrarea in fiecare bloc exista contor dupa citirea caruia se emite factura iar in apartamente nu sunt contoare individuale.
Si partea a doua a intrebarii e in ce masura se subordoneaza asociatia Consiliului local ori Primariei si in baza carei legislatii poate fi amendata de aceste institutii?
Multumesc.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:51, 11 Septembrie 2014
As fi dorit un raspuns punctual la amenda vizavi de neefectuarea inventarierii caloriferelor...
In legislatia indicata nu regasesc asa ceva pe lista de contraventii.
Toata stima dar poate altcineva ma ajuta mai mult.
Revin, cu riscul de a parea insistenta si incerc sa explic cum vad eu lucrurile:
Da, e adevarat ca in 1900...toamna s-a facut o inventariere de felul asta si ca de atunci incoace multi si-au schimbat calorifere, tevi, etc Dar poate ca inlocuirile astea s-au facut cand erau alte legi in vigoare.
Si atata vreme cat furnizorul ne factureaza energie termica conform contorului de la intrarea in condomeniu, noi platim in termen si nu avem probleme intre vecini(pentru ca se repartizeaza caldura pe suprafata utila a apartamentului), nu inteleg unde ar putea fi treaba Consiliului local?
Eu consider ca treaba Primariei in acest caz se termina la intrarea in bloc!
Poate totusi cineva are o alta parere si ma lumineaza si pe mine...
Faza cu „Poate totusi cineva are o alta parere si ma lumineaza si pe mine... ”, ramane la latitudinea dvs....
Deci recunoasteti ca in anumite apartamente s-au mai facut anumite modificari, s-au schimbat calorifere, tevi, coloane, alti proprietari si-au suplimentat nr. de calorifere si cate nu s-au mai modificat?
Daca plecam de la acest adevar, chiar in conditiile in care repartizarea costurilor se face proportional cu sup. utila, trebuie sa acceptati ideea ca unii dintre proprietari platesc mai mult fata de altii cu aceeasi sup. utila.
De aceia este nevoie ca la anumite intervale de timp sa se faca o inventariere a caloriferelor; in cazul dvs. nu ar trebui sa apelati la o firma specializata, ci com. executiv al as. prop. ar trebui sa caute cativa proprietari care sa aibe ceva abilitati in acest sens, efectiv sa numere elementii tuturor caloriferelor, sa se uite in niste tabele pentru a determina SET-ul si sa le compare cu situatia initiala (1900... toamna, cum ziceti dvs.).
Cu ocazia operatiunii de inventariere se vor gasi si calorifere noi, moderne. SET-ul acestor calorifere se gaseste in documentul de cumparare (specificatii tehnice). Tot cu aceeasi ocazie sa se verifice daca anumiti proprietari si-au montat calorifere in balcoane - noi am gasit asemenea situatii.
Bine ar fi ca in acea comisie de inventariere ati gasi un instalator de instalatii termice.
Centralizati situatiile gasite, iar acolo unde sunt diferente intre faptic si ceea ce era la inceput, se pot face modificari ale sup utile (marire). Totul se face cu implicarea com. executiv. Costurile pot fi minime, astfel ca nici Cons. Local nu ar avea ceva impotriva.
Inventarierea se va face si pentru spatiile comune (holuri, casa scarii, boxe, spatii, subsoluri.
Daca mai doriti ajutor in aceasta privinta, apelati la noi.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea costului agentului terrmic ELISABETA PETRI ELISABETA PETRI Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune care este,in cazul asociatiilor de proprietari,legea care guverneaza modul de calcul al consumului de ... (vezi toată discuția)
Inventariere calorifere apartament hellboy87 hellboy87 Buna ziua, mi-am schimbat caloriferele, erau de fonta cele vechi, suprafață calculata era de 4,5m ptr un apartament de 54 mp. Acum am pus în dormitor și ... (vezi toată discuția)
Suprafata radianta in bloc marin1ian marin1ian Cat trebuie sa fie suprafata radianta (calorifere) la un apartament de 50m2? Cine sau care este autoritatea care poate sa calculeze aceasta suprafata,tinand ... (vezi toată discuția)