Va rog sa ma sfatuiti in a-mi rezolva problema relatata mai jos. Dupa decesul parintilor, eu si fratii mei (7 la numar), ne-am impartit pamantul mostenit la mica intelegere, fara sa facem succesiunea. Partea ce mi s-a cuvenit, am dat-o temporar, la mica intelegere, unui nepot ( fara un act intocmit la notar), pentru a-l munci si a se folosi de roadele sale, neavand nicio pretentie de ordin material. In anul 2013, sotia nepotului meu, mi-a trecut partea de pamant ce mi se cuvenea, intr-o asociatie numita Provincia, fara acordul meu in scris, semnand in numele meu. Mentionez ca, multi consateni, au trecut pamantul in aceasta asociatie, fara a primi un exemplar dupa contractul incheiat. Cum trebuie procedat, sa anulez contractul, si sa fac plangere la Procuratura, intrucat in clipa de fata, nu ma pot uzita de pamantul meu conform legii, contractul fiind incheiat pe 5 ani. Va rog sa ma ajutati. Multumesc ! :)
Locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc cu 4 etaje. Nu mi-am dat acordu privind construirea mansardei. S-a eliberat autorizatia de constructie iar spatiului deasupra apartamentului meu i s-a dat destinatia de pod. Lucrarile de mansardare s-au efectuat in proportie de 70% din volumul total de lucrari. Patronul mansardarii, dupa multe discutii, certuri si amenintari, m-a dat in judecata, cerand in instanta obligarea mea in a semna actul notarial pe motiv cum ca mi-as folosi dreptul de proprietate in mod abuziv. Conform carei legi m-a dat in judecata? SI cum sa ma apar? Tin sa ma repet ca autorizatia de constructie s-a dat in anul 2013 in care se specifica ca pe suprafata apartamentului meu, spatiul dintre acoperis si planseul superior al apartamentului are destinatia de pod.