avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... MANSARDARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

MANSARDARI

Locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc cu 4 etaje. Nu mi-am dat acordu privind construirea mansardei. S-a eliberat autorizatia de constructie iar spatiului deasupra apartamentului meu i s-a dat destinatia de pod. Lucrarile de mansardare s-au efectuat in proportie de 70% din volumul total de lucrari. Patronul mansardarii, dupa multe discutii, certuri si amenintari, m-a dat in judecata, cerand in instanta obligarea mea in a semna actul notarial pe motiv cum ca mi-as folosi dreptul de proprietate in mod abuziv. Conform carei legi m-a dat in judecata? SI cum sa ma apar? Tin sa ma repet ca autorizatia de constructie s-a dat in anul 2013 in care se specifica ca pe suprafata apartamentului meu, spatiul dintre acoperis si planseul superior al apartamentului are destinatia de pod.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:27, 12 Septembrie 2014
Nu scrie in chemarea in judecata temeiul legal in baza caruia ati fost dat in judecata?
Trebuia sa primiti o copie a plangerii depuse ptr a va putea formula apararea.
Cod Civil
Abuzul de drept
Art. 15. – Niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe.
Solicitati in instanta sa depuna copii dupa :
- autorizatia de construire
- expertiza tehnica care demonstreaza ca imobilul initial poate sustine greutate suplimentara
- studiul geodezic

Fac pariu pe o bere ca ultimele lipsesc sau sunt niste simulacre...
Va justificati refuzul in baza lipsei expertizei thenice si a studiului geodezic adica a pericolului pe care il prezinta noua constructie.

In plus la data eliberarii autorizatiei de construire trebuia sa existe acordul dvs. 'in forma autentica' (legea 50/91). In concluzie trebuia sa va dea in judecata inainte de a obtine autorizatia si nu dupa. Astfel incat si autorizatia a fost emisa ilegal.
Daca va angajati un avocat cu o minima experienta il mancati la micul dejun pe marele patron...
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
ausfahrt, utilizator
Sustin ceea ce scrie mai sus @ausfahrt, mai mult - trebuie sa existe o hot. a AG in acest sens. Construm - cum? Este necesara aceasta constructie? In ce conditii? Care sunt costurile si cine le suporta?
Si nu cred ca este vb de o mansarda, ci de o sharpanta... Si de ce ar avea acum de semnatura dvs. si nu inainte de a obtine documentele in baza carora se solicita certificatul de urbanism si autorizatia de construire?
Pana la urma „podul”, dupa terminarea constructiei ar trebui sa fie al dvs., al proprietarilor si nu al celui care il construeste ori a celui care a investit in aceasta lucrare.
Neaparat trebuie sa va informati despre hotararea luata in AG cu privire la nevoia de a construi acea constructie - poate ca chiar ati participat la acea AG... Discutati si cu ceilalti vecini, poate stiu mai multe.
Daca este vb. de mansarda, lucrurile se complica exponential... si nu as vrea sa fiu in situatia dvs. nicio secunda, dar in fine, daca tot ati ajuns cu constructia la nivelul de 70%, este mai complicat sa se renunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire mansarda casa cu 4 apartamente geroget geroget Buna ziua! Detin un apartement intr-o casa cu 4 apartamente, din care doua apartamente la parter si doua la etaj. Eu stau la etaj, iar vecinul de langa ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)