avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire mansarda casa cu 4 apartamente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire mansarda casa cu 4 apartamente

Buna ziua!


Detin un apartement intr-o casa cu 4 apartamente, din care doua apartamente la parter si doua la etaj. Eu stau la etaj, iar vecinul de langa mine a construit in trecut o mansarda in podul de deasupra lui, pe suprafata apartamentului lui. Atunci cand a realizat constructia, ceilalti 3 vecini, printre care si noi, i-am dat drept de folosinta pe suprafata construita, podul fiin in coproprietate fortata.

Imi doresc si eu aceealasi lucru: adica sa pot construi in podul de deasurpa apartamentului, insa inteleg ca, intre timp , s-au mai schimbat unele legi in privinta mansardarilor si , este posibil sa nu pot intabula ulterior mansarda construita.


Ce ma sfatuiti sa fac? Cum ar trebui sa procedez?
Daca as dori sa vand la un moment dat apartamentul impreuna cu mansarda, care ar fi posiubilitatile sa fac asta ?


Multumesc!




Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 11:08, 5 Martie 2013
Efectuati acelasi demers, initial solicitati acordul vecinilor si apoi solicitati autorizatia de construire cu toata documentatia specifica conform legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare mansarda fara acceptul tuturor proprietarilor limbaalin limbaalin Poate fi intabulat un apartament construit pe terasamentul unui bloc fara acordul tuturor proprietarilor. Pot fi cerute despagubiri vanzatorului sau ... (vezi toată discuția)
Mansardari IustinaIlinca IustinaIlinca Locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc cu 4 etaje. Nu mi-am dat acordu privind construirea mansardei. S-a eliberat autorizatia de constructie iar spatiului ... (vezi toată discuția)
Mansarda pentru bloc cu pod Livelly Livelly Locuiesc intr-un apartament al unui bloc cu 3 etaje, la ultimul etaj si doresc sa construiesc o mansarda doar deasupra apartamentului meu, legatura ... (vezi toată discuția)