avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansarda pentru bloc cu pod
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansarda pentru bloc cu pod

Locuiesc intr-un apartament al unui bloc cu 3 etaje, la ultimul etaj si doresc sa construiesc o mansarda doar deasupra apartamentului meu, legatura facandu-se prin scara interioara din apartament. Blocul are deja pod acoperit cu tigla. Deci practic as vrea sa imi fac o mansarda in pod doar deasupra apartamentului meu. Mentionez ca blocul a fost construit in anii `70, din caramida si toate utilitatile apartamentului sunt individuale.
Care sunt pasii, documentatia, autorizatiile pe care trebuie sa le obtin, de unde sa le obtin? Este o diferenta intre realizarea mansardei doar deasupra apartamentului meu si realizarea ei pe o suprafata mai mare?
Va multumesc mult!
Cum ar fi mansardarea pt.. de exemplu sunt 100 de m patrati in pod si 10 locatari... In acest caz pot sa imi mansardez o camera in pod de 10 m patrati?
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
Livelly, utilizator
Din pacate nu veti putea face o astfel de mansarda intrucat podul este coproprietate fortata si perpetua si nu se poate dezmembra !B-)
Conform legii 230/2007 acest pod este proprietate comuna si...
Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.

Asa ca solutia cea mai buna este sa incheiati cu asociatia un contract de concesiune (se poate face pentru maxim 49 de ani). In baza acestui contract puteti sa amenajati podul fara a schimba aspectul exterior. Daca modificati forma si aspectul exterior trebuie sa faceti cu toate aprobarile de constructie.
Livelly a scris:

Locuiesc intr-un apartament al unui bloc cu 3 etaje, la ultimul etaj si doresc sa construiesc o mansarda doar deasupra apartamentului meu, legatura facandu-se prin scara interioara din apartament. Blocul are deja pod acoperit cu tigla. Deci practic as vrea sa imi fac o mansarda in pod doar deasupra apartamentului meu. Mentionez ca blocul a fost construit in anii `70, din caramida si toate utilitatile apartamentului sunt individuale.

Pompierii nu avizeaza astfel de edificii,la nivelul unui pod cu tigla

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Construire acoperis cu amenajare interioare rixos rixos Buna seara, Locuiesc intr-o spalatorie devenita ulterior apartament, intr-un imobil istoric . Aceasta spalatorie, care in anii 80 a devenit apartament mai ... (vezi toată discuția)
Transformare pod in mansarda H.N. H.N. Buna ziua.Am achizitionat recent o mansarda la nivelul 3 al unui bloc nou de locuinte aflat actualmente la rosu .Deasupra mansardei se afla un pod care nu stiu ... (vezi toată discuția)