avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transformare pod in mansarda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transformare pod in mansarda

Buna ziua.Am achizitionat recent o mansarda la nivelul 3 al unui bloc nou de locuinte aflat actualmente la rosu .Deasupra mansardei se afla un pod care nu stiu exact cum figureaza in proiect intrucat avizul cladirii este pentru p+2 E+M.Proprietarul ne-a spus ca podul nu exista in acte.Noi am vrea sa cumparam podul de deasupra apartamentului nostru(pe nivel fiind cate 2 apartamente) dar, pentru a obtine un pret cat mai mare, proprietarul ne-a spus ca si vecinul nostru de etaj vrea sa cumpere tot podul, la un pret....exagerat. M-ar interesa urmatoarele:1. Are dreptul proprietarul sa vanda partea de pod de deasupra ap. nostru fara acordul nostru?
2.Poate transforma podul in spatiu locuibil daca initial nu a fost asa in proiect (cand am semnat noi)? Mai ales ca deasupra noastra tavanul nu e din placa de beton ci din grinzi de lemn?
3.Ii mai apartine podul proprietarului dupa ce a vandut toate apartamentele sau e un spatiu comun al blocului?
4.In ce conditii am putea cumpara acest pod legal?

Cel mai recent răspuns: H.N. , utilizator 19:21, 7 Ianuarie 2011
1) Podul este spatiu comun, aflat in proprietatea tuturor. Oricine ar dori sa cumpere podul va trebui sa cumpere cotele/parti ale celorlalti coproprietari.
2)Se poate transforma podul in spatiu locuibil prin obtinerea unei autorizatii de constructie in acest sens.
3)Daca s-au vandut toate apartamentele podul nu-i mai apartine constructorului, este spatiu comun al blocului. Acum depinde si ce scrie si in contractul dv de vanzare-cumparare, daca vechiul proprietar si-a pastrat podul....ceea ce nu cred deoarece pentru a-l putea pastra trebuia sa fie mentionat separat in cadastru si sa fie dezmembrat(sa aiba numar cadastral separat).
4)Podul il puteti cumpara doar daca toti ceilalti vecini(sau constructorul daca si l-a pastrat in conditiile de la 3)) sunt de acord sa vi-l cedeze.
Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)