Legea privind statutul coproprietatii asupra imobilelor de locuit Art. 32 (1) Lucrările de supraetajare şi/sau mansardarea unui imobil colectiv în vederea creării de noi unităţi de locuit de folosinţă privată, se poate realiza de către asociaţie dacă decizia este aprobată de 2/3 dintre membrii asociaţiei şi de toţi proprietarii locuinţelor aflate la ultimul etaj al imobilului.
L E G E nr 170/2010
pentru completarea art. 45 din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 şi pentru modificarea art. 101 din Legea locuinţei nr. 114/1996
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Art. I. – Articolul 45 din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată în Monitorul Oficial al României,Partea I, nr. 201 din 3 martie 2006, cu modificările ulterioare,
se completează cu cinci noi alineate, alin. (3) – (7), cu următorul
cuprins:
„(3) Prin excepţie de la dispoziţiile alin. (2) şi prin derogare de la prevederile art. 39 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea,organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, încetarea destinaţiei de folosinţă comună pentru părţile comune din clădirile cu mai multe etaje sau apartamente se poate hotărî motivat cu o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor.
2
(4) În acest caz, devin aplicabile dispoziţiile privitoare la coproprietatea obişnuită şi temporară. Cu toate acestea, înstrăinarea sau ipotecarea se poate realiza dacă există o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor.
(5) În cazurile prevăzute la alin.(3) şi (4), coproprietarii care nu au votat ori, după caz, s-au opus la înstrăinare sau ipotecare au dreptul la o despăgubire justă stabilită pe cale convenţională ori, în caz de neînţelegere, pe cale judecătorească.
~ final discuție ~