avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmin_31

Activitate Cosmin_31

@AlexBC. A trecut ceva timp de la patzania mea si de aceea nu iti mai pot spune cu exactitate ce si cat am baut. Ce iti pot spune cu siguranta e ca am baut mai mult de 2 pahare de whisky si energizant . Dupa cum am vazut ti-a iesit in aerul expirat 0.56 ca si mie. Asta ar insemna peste 1 in sange. Te afli intr-o situatie foarte delicata. Trebuie sa iti cantaresti bine toate actiunile ce le vei face de acum incolo, mai ales ca esti in perioada de proba. Eventual cere ajutor de specialitate. Din ce am inteles acum nu se mai pot plati problele de sange ca sa iti iasa mai repede si sa vezi cum stai.Trebuie sa astepti pana le plateste politia. Trebuie sa te inarmezi cu foarte multa rabdare si nervi. Ca sa iti fac si un pic de morala desi stiu ca nu iti trebuie, trebuia si tu sa fii mai atent, mai ales in perioada asta de proba. Eu suflu si in iaurt acum, iar cand stiu ca voi bea, e ca si cum nu as mai avea masina. Iti doresc succes in confruntarea cu Justitia Romana. Sa auzim de bine.
Pentru Ovidiu000.
Prezenta avocatului este obligatorie cand se semneaza acordul de recunoastere a vinovatiei. Cererea de acord, cererea de urgentare a situatiei le poti face tu. Problema ar fi ca dosarul su nu fie deja trimis la judecatorie. In cazul asta nu se mai poate face nici un acord de recunoastere a vinovatieii. Du-te in audienta la parchet, la procurorul de serviciu si intreaba in ce stadiu se afla dosarul tau. Ar trebui sa te poata lamuri. In functie de raspunsul pe care ti-l da, poti lua o decizie.Numai bine
În încheiere, am sa va povestesc ce se face dupa ce hotararea devine definitiva. Trebuie mers la Curtea de Apel cu o taxa de timbru judiciar (taxa este de 1 leu pt fiecare pagina a minutei ) si se solicita o copie dupa minuta sentintei. Daca aveti norocul sa nu fi fost judecat in orasul de resedinta, atunci copia vi se da in max 10 minute (cazul meu), daca nu, atunci de la o zi la alta. Cu aceasta minută, mergeti la Judecatorie la arhiva penala si solicitati o copie dupa hotararea definitiva. Trebuie sa platiti o taxa de timbru judiciar in valoare de doi lei.La fel, daca nu sinteti din oras, vi se va face copia in maxim jumatate de ora. Daca nu, trebuie sa reveniti a doua zi.Cu copia dupa hotararea definitiva, mergeti la politie. Aici mai trebuie sa aveti, pe langa copia hotarârii, o copie xerox dupa cartea de identitate, o copie xerox fata verso dupa dovada fara drept de conducere si o cerere de clarificare a situatiei pe care o gasiti la orice birou de copiat acte. Depuneti actele. Eu le-am depus ieri, iar azi la ora 14.00 aprox am fost la politie cu cartea de identitate si dovada fara drept de conducere si mi-am ridicat permisul. Am primit si o dispozitie a sefului serviciului rutier care spune ca mi-a fost suspendat permisul pe o perioadă de 120 de zile incepand cu data savarsirii infractiunii, adica 16.02.2014. Cam asta a fost. Asadar , dupa 1 an si 9 zile am reusit sa imi recuperez permisul. Daca parchetul nu ar fi facut apel, probabil l-as fi recuperat din decembrie.Dar asa sint unii, mai zelosi din fire, probabil vor sa iasa in evidenta. A fost mult, a fost putin? Cred ca este o lectie de viata, din care trebuie sa tragem invataminte si sa ne gandim si la cei din jurul nostru, nu numai la propria persoana si eventual la consecintele pe care le putem provoca. Personal, nu vreau si sper sa nu mai am de a face cu sfera penalului. Mie mi-a fost de ajuns. Rog pe cei care citesc aceste rânduri, cei care se afla in situatia in care am fost si eu sa ia atitudine atunci cand vad un prieten sau eventual o cunostinta vrea sa conduca dupa ce a consumat bauturi alcoolice. Spuneti-le ce risca si relatati-le prin ce am trecut( eu/noi). Nu se merita. Va doresc la toți numai bine.
Hotararea definitiva de la Curtea de Apel sau de la Judecatorie?

Întrebare de necunoscator. Ma mai pot astepta acum la vreun alt apel sau la vreo alta cale de atac din partea parchetului, avand in vedere ca sentinta este definitiva? Multumesc
Am sa actualizez un pic informatiile, astfel incât cei care se confrunta cu aceeasi problema ca si mine sa stie prin ce am trecut. Asadar dupa solutia pe scurt prezentata mai sus, parchetul a facu apel. Apelul s-a judecat la Curtea de Apel pe 13.02.2015 si astazi 23.02.2015, am primit solutia care suna asa:

Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov împotriva Sentinţei penale nr. .... pronunţată de Judecătoria Braşov în dosarul penal nr. ..., pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în procedura apelului rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.02.2015. DECIZIA PENALĂ NR. .../Ap/23.02.2015
Document: Hotarâre ...... 23.02.2015.

Asadar, la un an si o saptamana de la comiterea infractiunii, am reusit sa am o decizie favorabila si definitiva.

Rog persoanele abilitate sa imi spuna ce urmeaza. Ce trebuie sa fac in continuare? Multumesc celor care imi vor raspunde. O zi buna

Va multumesc pentru raspuns. Ce nu inteleg este daca aceasta masura este obligatorie, este impusa de lege sau serviciul politiei rutiere va tine seama si de dovada fara drept de conducere pe care am primit-o la data savarsirii infractiunii si a faptului ca 10 luni nu am avut drept de conducere.
Buna!
Asa cum am promis, revin cu deznodamantul:

Solutia pe scurt: În baza art. 485 alin. 1 lit. a NCpp, admite acordul de recunoastere a vinovătiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov cu inculpatul , În baza art. 336 alin. 1 Ncp, condamnă inculpatul la pedeapsa de 1 ( un) an închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 485 alin. 1 lit. a NCpp, modifică forma de executare a pedepsei de 1 an închisoare, stabilită în cuprinsul acordului de recunoaştere a vinovăţiei, şi în consecinţă: În baza art. 83 Ncp, amână aplicarea pedepsei de 1 an închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani stabilit în condiţiile art. 84 alin. 1 Ncp. În baza art. 85 alin. 1 Ncp, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul .... la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. b Ncp, stabileşte în sarcina inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile în cadrul activităţilor organizate de ........ În baza art. 83 alin. 4 Ncp, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 alin. 1 Ncp. În baza art. 274 alin.1 Cpp, obligă inculpatul la plata sumei de 330 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului din oficiu - ......- în cuantum de 25 lei rămâne în sarcina statului.

Dupa cum se observa, am obtinut amanarea aplicarii pedepsei cu un termen de supraveghere de 2 ani. Ce intrebari am. Care sint pasii urmatori? Trebuie sa astept sa imi vine decizia definitiva acasa? Cu acesta decizie ma duc si platesc cheltuielile judiciare? Apoi merg la serviciul politiei rutiere? Cine imi poate spune ce trebuie sa fac? Exista posibilitatea ca Procuratura sa atace aceasta decizie? Politia Rutiera poate decide sa imi prelungeasca suspendarea permisului cu inca 90 de zile? Multumesc celor care isi vor face un pic de timp pentru ca sa imi raspunda.
Va multumesc pentru urare, o sa va tin la curent cu deznodamantul.
@patrascu razvan
Sint de acord cu d-voastra ca acordul putea sa plece de la procuratura intr-o forma ceva mai favorabila. Am ales aceasta cale din proprie initiativa, pentru a urgenta un pic mersul lucrurilor. La prima audienta cu prim procurorul mi s-au dat 2 optiuni - una, o cerere pentru urgentare, a doua, semnarea acordului. Din pacate, desi am citit ca acest acord s-ar face in urma unei negocieri intre mine si avocat, pe de o parte, si procuror , de cealalta parte, avocatul meu, foarte grabit sa scape de mine a acceptat repede aceasta forma a acordului, asigurandu-ma ca in ochii instantei conteaza sa vada ca regret fapta si ca constientizez gravitatea infractiunii. Dupa cum spuneam, anterior acestei fapte, nu am avut niciodata de-a face cu justitia si intrunesc toate criteriile cerute pentru a obtine , sper, o amanare a executarii pedepsei. Dar cum de la a spera la a obtine e cale lunga, ramane de vazut.

@Catalin Stefan

Eu am incercat sa urgentez lucrurile ducandu-ma in fiecare saptamana in audienta la prim procuror sau la procurorul de serviciu dupa ce am aflat ca dosarul a fost inaintat de politie parchetului. Dupa 4 audiente de acest gen, la ultima, procurorul de serviciu m-a trimis la procurorul de caz asta fiind intr-o joi, iar lunea urmatoare am semnat acordul. Pe portalul ministerului justitiei imi apare deja nr de dosar, pe 28.10. 2014 trebuind sa ma infatisez. Sper sa fie de bun augur. Nu sint din Bucuresti, totul se desfasoara in Brasov.
L-am sunat din nou pe avocat si l-am intrebat daca dispozitiile din acord raman definitive. Mi-a spus ca dispozitiile din acord nu sint obligatorii pentru instanta. Pt. instanta este obligatoriu, in sensul daca accepta,sa respecte dispozitiile din acord, in nici intr-un caz nu poate sa dispuna o pedeapsa mai mare.Instanta poate sa pronunte si ceva mai usor, ca asa sint interpretabile dispozitiile din C.P.P. de la art 385.Bineinteles ca se poate obtine - la modul teoretic - si o amanare la aplicarea pedepsei,in nici un caz renuntarea la aplicarea pedepsei.
Pareri, ceva?