Buna ziua. Desi urmaresc forumul de ceva vreme, astazi am hotarat sa cer si eu ajutorul/parerea celor avizati. Pe scurt: in data de 16.02.2014 am fost oprit de un echipaj pt un control de rutina, etilotest 0,56 in aerul expirat, sange 1,15 prima proba, 1 cea de-a doua. Analizele platite in data de 18.02.2014. Nu am antecedente penale , cazier s.a.m.d. Mi-am angajat avocat din data de 22.2.2014, insa cu parere de rau o spun nu m-a ajutat deloc. Spun asta deoarece eu a trebuit sa aflu numarul dosarului, eu am dat telefon la politie sa ma interesez de stadiul dosarului, eu am fost in audienta de 4 ori la procuratura pentru a afla in ce stadiu este dosarul. Am atasat la dosar pentru circumstantiere o caracterizare de la locul de munca si o anexa din care reiese de ce am ales sa conduc sub influenta bauturilor alcoolice. In data de 8.9.2014 am semnat cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatiei. Pedeapsa propusa de procuror este de 1 an de suspendare, 2 ani si 6 luni sub supraveghere, 60 de zile de munca in folosul comunitatii, prezentarea periodica la oficiul de probatiune pe perioada supravegherii, prezentarea unor acte - tot pe perioada supravegherii - din care reiese ca am un loc de munca si am cu ce ma intretine. Acordul l-am semnat in prezenta avocatului angajat. Intrebarea care ma framanta pe mine: pedeapsa propusa de procuror va ramane cea definitiva in cazul acceptarii ei de catre instanta sau mai pot spera la posibilitatea amanarii aplicarii pedepsei sau renuntarea la aplicarea pedepsei, asa cum am vazut chiar aici pe forum ca a mai fost un caz. Va multumesc
Avocatul pe care l-am angajat mi-a spus ca in instanta se poate obtine amanarea aplicarii pedepsei. Este adevarat sau nu? Sa inteleg ca am fost sfatuit gresit? In etapa premergatoare semnarii acordului, am incercat sa sugerez procurorului aceste aspecte ale amanarii aplicarii pedepsei, renuntarii la aplicarea pedepsei, amenzii penale. Insa se pare ca in ochii dansului alcoolemia a fost mult prea mare pentru a accepta. Mai este ceva de facut? Sincer, acum ma gandesc doar la recuperarea permisului, deoarece am mare nevoie. Stiu ca la aceasta alcoolemie nu pot primi inchisoare cu executare, mai ales ca nu am antecedente, nu am facut accident sa.m.d. Multumesc
L-am sunat din nou pe avocat si l-am intrebat daca dispozitiile din acord raman definitive. Mi-a spus ca dispozitiile din acord nu sint obligatorii pentru instanta. Pt. instanta este obligatoriu, in sensul daca accepta,sa respecte dispozitiile din acord, in nici intr-un caz nu poate sa dispuna o pedeapsa mai mare.Instanta poate sa pronunte si ceva mai usor, ca asa sint interpretabile dispozitiile din C.P.P. de la art 385.Bineinteles ca se poate obtine - la modul teoretic - si o amanare la aplicarea pedepsei,in nici un caz renuntarea la aplicarea pedepsei.
Pareri, ceva?
Va informat corect, instanta poate sa dispuna insa chiar si renuntarea la aplicarea pedepsei daca considera, in orice caz nu poate crea o situatie mai grea decat ati stabilit in acord, este practic o garantie procesuala a inculpatului care incheie acordul.
Dar, din punctul meu de vedere, nu trebuia sa incheiati acordul in aceasta forma, aveati sanse mai mari la o alta modalitate de individualizare daca dosarul era trimis in judecata prin rechizitoriu, procurorul s-a inteles cu dvs si v-a oferit ce se putea mai rau, excluzand pedeapsa cu executare in regim de detentie.
Salut! Si eu sunt intro situatie asemenatoare cu a dvs. dpv al alcoolemiei:0,57 in aer, 1.00 prima proba si 0.80 a doua proba. Stau deja din iulie 2013 dar eu n-am primit nimic de la procuror. Sunteti din Bucuresti? Daca da, la parchetul carui sector?