avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan / Acord recunoastere vinovatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan / Acord recunoastere vinovatie

Buna ziua. Desi urmaresc forumul de ceva vreme, astazi am hotarat sa cer si eu ajutorul/parerea celor avizati. Pe scurt: in data de 16.02.2014 am fost oprit de un echipaj pt un control de rutina, etilotest 0,56 in aerul expirat, sange 1,15 prima proba, 1 cea de-a doua. Analizele platite in data de 18.02.2014. Nu am antecedente penale , cazier s.a.m.d. Mi-am angajat avocat din data de 22.2.2014, insa cu parere de rau o spun nu m-a ajutat deloc. Spun asta deoarece eu a trebuit sa aflu numarul dosarului, eu am dat telefon la politie sa ma interesez de stadiul dosarului, eu am fost in audienta de 4 ori la procuratura pentru a afla in ce stadiu este dosarul. Am atasat la dosar pentru circumstantiere o caracterizare de la locul de munca si o anexa din care reiese de ce am ales sa conduc sub influenta bauturilor alcoolice. In data de 8.9.2014 am semnat cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatiei. Pedeapsa propusa de procuror este de 1 an de suspendare, 2 ani si 6 luni sub supraveghere, 60 de zile de munca in folosul comunitatii, prezentarea periodica la oficiul de probatiune pe perioada supravegherii, prezentarea unor acte - tot pe perioada supravegherii - din care reiese ca am un loc de munca si am cu ce ma intretine. Acordul l-am semnat in prezenta avocatului angajat. Intrebarea care ma framanta pe mine: pedeapsa propusa de procuror va ramane cea definitiva in cazul acceptarii ei de catre instanta sau mai pot spera la posibilitatea amanarii aplicarii pedepsei sau renuntarea la aplicarea pedepsei, asa cum am vazut chiar aici pe forum ca a mai fost un caz. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreiy97 , utilizator 16:28, 18 Aprilie 2024
salut,in cat timp tia ajuns hotararea...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat alex.andrei alex.andrei Buna ziua, Am nevoie si eu de un raspuns din parte dvs. Am permisul suspendat pe trei luni pentru viteza si am fost de domnii politai de doua ori. In ... (vezi toată discuția)
Amanare aplicare pedeapsa alcool la volan. Bobo12 Bobo12 Buna ziua. In 13.05.2016 am fost prins conducand un vehicul sub influenta alcoolului cu 0.54 fiola si 1.20, respectiv 1.10 in sane pe raza judetului ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto tiberiu448 tiberiu448 26.02.2015 Ora estimata: 10:00 Complet: C1P Tip solutie: Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin.1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin 10.C.proc.pen., ... (vezi toată discuția)