avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan / Acord recunoastere vinovatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan / Acord recunoastere vinovatie

Buna ziua. Desi urmaresc forumul de ceva vreme, astazi am hotarat sa cer si eu ajutorul/parerea celor avizati. Pe scurt: in data de 16.02.2014 am fost oprit de un echipaj pt un control de rutina, etilotest 0,56 in aerul expirat, sange 1,15 prima proba, 1 cea de-a doua. Analizele platite in data de 18.02.2014. Nu am antecedente penale , cazier s.a.m.d. Mi-am angajat avocat din data de 22.2.2014, insa cu parere de rau o spun nu m-a ajutat deloc. Spun asta deoarece eu a trebuit sa aflu numarul dosarului, eu am dat telefon la politie sa ma interesez de stadiul dosarului, eu am fost in audienta de 4 ori la procuratura pentru a afla in ce stadiu este dosarul. Am atasat la dosar pentru circumstantiere o caracterizare de la locul de munca si o anexa din care reiese de ce am ales sa conduc sub influenta bauturilor alcoolice. In data de 8.9.2014 am semnat cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatiei. Pedeapsa propusa de procuror este de 1 an de suspendare, 2 ani si 6 luni sub supraveghere, 60 de zile de munca in folosul comunitatii, prezentarea periodica la oficiul de probatiune pe perioada supravegherii, prezentarea unor acte - tot pe perioada supravegherii - din care reiese ca am un loc de munca si am cu ce ma intretine. Acordul l-am semnat in prezenta avocatului angajat. Intrebarea care ma framanta pe mine: pedeapsa propusa de procuror va ramane cea definitiva in cazul acceptarii ei de catre instanta sau mai pot spera la posibilitatea amanarii aplicarii pedepsei sau renuntarea la aplicarea pedepsei, asa cum am vazut chiar aici pe forum ca a mai fost un caz. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreiy97 , utilizator 16:28, 18 Aprilie 2024
Buna ziua,

Sunt in aceeasi situatie. Am consumat alcool, mai exact whisky (aproximativ 2 pahare de 50 ml cu energizant). Am consumat alcool intre 12 si 3 iar la 3 jumatate am suflat in alcooltest unde a iesit 0,56, inca nu mi-au iesit probele de sange si au trecut aproape 5 zile. Ce trebuie sa fac? Referitor la dumneavoastra domnule Cosmin, cat ati baut sau ce ati baut de a iesit asa mult in sange? Sunt foarte agitat deoarece am deja un dosar penal cu perioada de proba 2 ani si 5 luni care exira pe 9 iunie anul acesta. Rog ajutor! Multumesc.
@AlexBC:
Daca ati savarsit alta infractiune in termenul de incercare, riscati sa ajungeti la puscarie.
@AlexBC. A trecut ceva timp de la patzania mea si de aceea nu iti mai pot spune cu exactitate ce si cat am baut. Ce iti pot spune cu siguranta e ca am baut mai mult de 2 pahare de whisky si energizant . Dupa cum am vazut ti-a iesit in aerul expirat 0.56 ca si mie. Asta ar insemna peste 1 in sange. Te afli intr-o situatie foarte delicata. Trebuie sa iti cantaresti bine toate actiunile ce le vei face de acum incolo, mai ales ca esti in perioada de proba. Eventual cere ajutor de specialitate. Din ce am inteles acum nu se mai pot plati problele de sange ca sa iti iasa mai repede si sa vezi cum stai.Trebuie sa astepti pana le plateste politia. Trebuie sa te inarmezi cu foarte multa rabdare si nervi. Ca sa iti fac si un pic de morala desi stiu ca nu iti trebuie, trebuia si tu sa fii mai atent, mai ales in perioada asta de proba. Eu suflu si in iaurt acum, iar cand stiu ca voi bea, e ca si cum nu as mai avea masina. Iti doresc succes in confruntarea cu Justitia Romana. Sa auzim de bine.
Am si eu o intrebare daca nu va suparati am primit un ordin de la procuroare 1si 10 luni cu executare si sunt la prima abatere doar ma prin o singura data cu alcool la volan nam avut vatamari eu nu inteleg daca va ramane ce scrie pa ordinu ala sau se modifica
Si am avut 0,95 in sange la prima proba

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat alex.andrei alex.andrei Buna ziua, Am nevoie si eu de un raspuns din parte dvs. Am permisul suspendat pe trei luni pentru viteza si am fost de domnii politai de doua ori. In ... (vezi toată discuția)
Amanare aplicare pedeapsa alcool la volan. Bobo12 Bobo12 Buna ziua. In 13.05.2016 am fost prins conducand un vehicul sub influenta alcoolului cu 0.54 fiola si 1.20, respectiv 1.10 in sane pe raza judetului ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto tiberiu448 tiberiu448 26.02.2015 Ora estimata: 10:00 Complet: C1P Tip solutie: Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin.1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin 10.C.proc.pen., ... (vezi toată discuția)