avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Activitate maria8888

Activitate maria8888

Răspuns la discuția Acuzatii la divort
nu mai este cazul in prezent. ma intereseaza daca afecteaza decizia instantei cu privire la copil, se poate dovedi cu martori daca e nevoie comportamentul tatalui.
daca instanta poate sa ii dea lui copilul din acest motiv(videochat).
Răspuns la discuția Acuzatii la divort
cresterea si buna dezvoltare a copilului nu a fost afectata, tatal fiind cel care se ingrijea de copil in timpul in care mama nu era acasa, cateva ore pe zi. cu ce ar afecta daca instanta ar hotara culpa exclusiva a sotiei? vina ar fi si a lui sau exclusiv a lui, in conditiile in care consuma alcool, este violent fizic si verbal, joaca jocuri de noroc.





Buna ziua! vreau sa discutam o situatie mai delicata....
sot sotie casatoriti de 5 ani, copil minor de 4 ani...in urma neintelegerilor si viciilor se hotarasc sa divorteze. problema este in felul urmator: in trecut mama din cauza neajunsurilor materiale, a faptului ca nu detinea un loc de munca s-a hotarat impreuna cu sotul, ca ea sa lucreze la un studio de videochat...asta s-ar fi intamplat in urma cu 3 ani, pentru cateva luni. banii obtinuti erau cheltuiti in casa.
acum detine loc de munca onorabil:(, venit consistent. este posibil ca sotul sa de-a detalii in instanta cu privire la activitatea mamei in urma ce 3 ani pentru a-i face rau.
acest lucru poate influenta instanta cu privire la custodia copilului si stabilirea domiciliului la mama?

:(
logica o stie doar mama copilului cea care a si inaintat acest proces.tatal isi indeplineste toate datoriile fata de copil tocmai din acest motiv nu va renunta la drepturile parintesti.
va multumesc dna avocat.eu vorbesc din partea tatalui respectiv a paratului.sper sa nu i se accorde custodie unica mamei.ar fi posiibil ca aceasta sau copilul sa fie audiati?
negocierea nu se poate face intre parinti.celalalt parinte doreste decaderea din drepturile parintesti a celuilalt pe urmatoarele motive:distanta unul este in romania celalat in danemarca,consum de alcol si violenta(nu se specifica fata de cine),copilul studiaza in danemarca pentru ca mama lucreaza acolo. copilul are 8 ani.
tatal a semnat procura pentru copil pentru a putea pleca inapoi cu mama din tara si nu ar fi o problema acest lucru ori de cate ori ar fi nevoie insa mama isi doreste si acest drept de libera circulatie cu copilul si chiar sa foe intrerupte orice legatura intre copil si tata.
buna ziua!
as dori parerea domnilor si doamnelor avocat in urmatorul caz:
divort cu minor incheiat prin hotarare judecatoreasca astfel:minorul incredintat mamei ,custodie comuna si plata pensiei alimentare, vina exclusiva a paratului(aici este discutabil pentru ca marturiile unor martori i reclamantei au fost nu tocmai in concordanta cu realitatea, putin cosmetizate in favoarea acesteia).
acum, reclamanta care locuieste in afara tarii impreuna cu copilul aflat la scoala acolo, doreste custodia unica asupra copilului.
intampinarea facuta suna astfel: doreste acest lucru pe motiv de distanta, consum de alcol si violenta (ceea ce nu este adevarat) precum si pentru faptul ca in opinia sa paratul nu prezinta garantii morale(????).
As dori sa stiu daca aceste lucruri se pot si trebuie in acest caz dovedite.
Ce sanse de success are reclamanta ?
Ce martori si cat cantareste marturia lor in acest caz?
astept cu mare interes raspunsurile dvs.

am uitat sa mentionez poate cel mai important aspect si anume ca intre parat si copil exista atasament, ambii sufera din cauza acestei despartiri.paratul metine legatura cu acest copil,il viziteaza si contribuie material la cresterea sa.