avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate Silmarien

Activitate Silmarien

Inainte sa pun intrebarea propriu zisa, trebuie sa va dau cateva detalii. M-am angajat recent, la patron, nu sunt bugetar. La interviu, mi s-a mentionat ca "este posibil sa se lucreze si cateva zile de weekend uneori", lucru care la momentul respectiv nu m-a deranjat.

O data contractul semnat si munca inceputa, am aflat ca se lucreaza in felul urmator: doua ture, I si II, de la 7-15.30, respectiv 13-21.30 si doua weekenduri pe luna. Cele doua weekenduri urmeaza intotdeauna saptamana lucrata in tura I, de dimineata, si sunt de 14 ore pe zi de weekend. O data la doua saptamani, am si eu doua zile de repaus. Practic, doua saptamani lucrezi incontinuu.

Mai mult decat atat, weekendurile lucrate ( si orele suplimentare care se aduna pentru ca niciodata nu terminam la 15.30/19.30) nu sunt platite suplimentar. Tin sa precizez, din nou, ca weekendurile lucrate NU sunt urmate de doua zile de odihna.

Am vorbit si cu colegii, asa a fost programul din totdeauna, se pare, si nici unul dintre ei nu vrea sa spuna nimic deoarece le este frica sa nu isi faca singuri probleme.

Intrebarea mea este urmatoarea: ce pot face eu in aceste conditii? Este o munca destul de grea si am ajuns sa fiu obosita in permanenta. Ma gandesc la weekenduri cu groaza acum.

Va multumesc anticipat.