Eu am plecat in speranta ca va veni de curand ; fiind plecata de atata timp , am evaluat situatia ca nu mai dureaza mult pana vine .
Nu pot lua copii la mine in astfel de momente , atat timp cat pune presiune pe copii amenintand copiii cu pedepse daca se intalnesc cu mine .
NU incerc sa ma scuz , dar am incercat " din umbra " sa veghez asupra lor .
Fata mea a tinut legatura cu mama ei , dar a primit aceeasi promisiune ca vine in 10 minute , incepand de la o anumita ora .
Eu nu vad barna mea .
Doamna draga ( sau domn )
In primul rand simt o agitatie in vorbele dvs . Poate sunt normale . Nu comentez . Oricum va multumesc pt ca imi impartasiti punctul dvs de vedere . Raman dator .
Referitor la problema mea pot spune urmatoarele :
- copii mei ( sau a nostrii , corectez ) au 10 ani ( fata ) si 7 ani ( baiatul) ;
- amandoi doresc sa vina la mine tot timpul ;
- mama copiilor mei nu se comporta frumos cu ei ( este subiectiva in ceea ce priveste comportamentul fata de ei si .... in alte situatii ) ;
-telefonul l-am cumparat ( fara informarea ei sau aprobarea ei ) pt a compensa timpul cat lipsesc de lanaga ei ( stiu ca nu este tot una cu prezenta , dar incerc macar sa ne auzim ) ;
- doresc sa tin legatura cu ei pt ca simt ca au nevoie de mine ( asta nu este singurul motiv ) si doresc sa stiu " de la distanta " ( cam 30 de km ) ce se intampla cu ei pt a-i ajuta cat pot de mult ;
Din prostie sau orgoliu ( sau invidie ) mama copiilor mei restrictioneaza dreptul de a vorbi liber ( adica oricand ) cu ei . Cu ce pot incurca stand de vorba cu ei ? Daca nu este de acord cu modul meu de a ma comporta cu ei , poate sa fie atat cand sunt cu ei cat si prin telefon . Deci , orice as face nu-i place ce fac cu copiii mei .
Un alt aspect pe care doresc sa il mentionez este ca nu discut nimic cu mama copiilor mei . Daca am de transmis ceva ii spun fetei mele si ii transmite ( stiu ca nu este normal , dar este o masura pe care o iau ca sa nu ii aud jignirile si neputinta ei de a ma domina ) .
Eu imi iubesc foarte mult copiii , de aceea ( si nu numai ) doresc sa contribui la buna crestere a lor ( si prin telefon daca se poate ) . Eu doresc sa educ copiii nostrii sa aiba printre altele puterea de a alege ( ce e bun si ce este rau ) .
Nu stiu daca am fost explicit in asa fel incat sa imi puteti intelege dorinta mea de a avea legaturi permanente cu ei .
Ca sa va dau doar cateva exemple de comportament nepotrivit ( ca sa nu spun altfel ) .
Intr-o duminica din august pe la ora 16.30 ( cand am trecut pe la blocul lor ) am gasit copii afara la joaca , in fata blocului . Cand m-am intors pe la ora 21.00 tot pe acolo , am gasit copii tot afara . Am intrebat-o pe fata mea de sunt afara si la ora aia afara ; mi-a raspuns ca mama lor inpreuna cu EL ( cel nou ) sunt la cumparaturi . Mi-a cazut greu stiind ca puii mei au fost nesupravegheati 5 ore in care se puteau intampla foarte multe . I-am zis ca va veni totusi , doar ca trebuie sa aiba rabdare . Am plecat de acolo . Dupa o jumatate de ora sunt sunat de fata mea si imi spune ca mama lor nu a ajuns acasa si ii este frica pt ca s-a lasat seara si nu stie ce sa faca .
M-am inteles cu ea ca stau la telefon de vorba cu ei pana vine mama lor .
Acum sa fiu si eu carcotas , ce se putea intampla daca nu avea telefonul asta la ea ?
Ce puteau face copiii nostri atata timp cat nu au fost " supravegheati " ? Eu cel ce sunt la distanta nu am aceleasi griji ca cel ce ii are in crestere ? Nu . Am mai multe .
Oricum daca ajung in instanta si ar fi intrebata fata mea cu cine vrea sa stea , fara griji stau ca doreste sa vina la mine .
Aceasta este doar o situatie , dar sunt mult mai multe .
Ca sa inchei , cred ca este judecata divina , unde sigur se face dreptate . Nu sunt paranoic , ci un om care crede in puterea divina
Va multumesc pt momentele pe care le aveti , scriindu-mi un punct de vedere .
Pt CRM2013
Oricand as dori sa schimbam rolul ; nu doresc sa impovarez " sarcinile " mamei lor . Eu doresc sa am legaturi permanente cu copiii nostri . Nu sunt scandalagiu ca sa dau de lucru atat institutiilor cat si oamenilor . Am o intrebare pt dvs ( daca imi permiteti ) .
Ce faceti cand cineva ( ca este institutie sau persoana ) va incalca ( sau restrictioneaza ) un drept ? Lasam de o parte cazurile cu obsedati ( de orice fel ) sau pe cei cu tulburari comportamentale care creeaza o situatie ca sa reclame .
D-na \" proasta satului \" , doresc sa fac o corectie in ceea ce spuneti dvs.
Nu este cazul si la mine cu plecarile alea lungi si dese . Sunt un parinte normal care are contact permanent ( pana la situatia asta cu pricina ) . Deci nu se aseamana cu situatia pe care o prezentati dvs.
Referitor la ADN sunt de acord ca este amestecat de la amandoi ( si nu de la mai multi ) . Chiar daca suntem despartiti , trebuie sa avem aceleasi drepturi si obligatii fata de copiii nostri . Nu cred ca trebuie facut abuz atunci cand , daca situatia este prielnica , se razbuna pe celalat cu tot felul de prostii .
Cred ca este o lege scrisa in cer : AMANDOI AU ACELEASI DREPTURI SI OBLIGATII FATA DE COPIII LOR ( exceptand situatiile unde se impune altfel , pt ca sunt rataciti cu mintea ) .
Am o intrebare : credeti in ceea ce simt copiii ? Eu da . Ai nostrii copii , doresc sa locuiasca la mine . Cand ii duc la mama lor de abia se lasa desprinsi de mine sau de putine ori nu plang . Cred ca numai ei stiu ce este in sufletul lor !!!!!!!!!!!!!!!
II va bate Dumnezeu pe cei ce isi bat joc de ceea ce au .... zamislit .
Va multumesc oricum pt dezbatere ( le consider constructive ).
[editat]
Dragi oameni buni ; este legea 272/2004 si hot. judec. care imi permite sa am relatii personale cu copiii mei ; deci , cadru legal este , doar ca fosta nu are atata minte sa vada ca incalca unele drepturi ( atat ale mele , cat si a copiilor mei ) . Aceasta " incalcare " doresc sa o indreptam in instanta , pt ca altfel nu este posibil ; doream sa vad daca mai sunt si alte institutiii ale statului care se pot ocupa cu " indreptarea " unor nereguli . S-ar parea ca doar in instanta imi pot gasi dreptatea ( sper ) .
Va anunt indiferent de rezultat .
Oricum va multumesc pt pareri .
Va multumesc
Stiu ca va iesi taraboi , dar doresc sa am o hotararer judecatoreasca ce imi da dreptul sa am relatii apropiate cu copii mei ; nu doresc sa vorbesc cu ei , " cu portia " stabilita de fosta . oRICUM VA MULTUMESC
Ce masuri se pot lua impotriva mamei , daca continua sa-mi limiteze relatiile personale ?
Voi primi un raport de la biroul de asistenta sociala a Primariei de unde apartin si doresc sa il folosesc la sedinta de judecata .
Buna seara ; cu programul mai este cum mai este , dar nu ma lasa sa vorbesc la telefon cu copiii mei ; telefonul l-am cumparat eu , cartela si alimentarea o fac tot eu
Vrea sa controleze conversatiile noastre .
Va salut
Am o rugaminte ; doresc sa aflu o cale de a-mi rezolva o problema referitoare la limitarea legaturilor personale pe care doresc sa le am cu copiii mei ; " Fosta " ii confisca telefonul copiilor mei ; ii ameninta pe copii daca se intalnesc cu mine , cu pedepse .
Am hot. judec . cu program de vizita si imi este acordat dreptul de a avea relatii personale cu copiii mei .
In urma acestor evenimente am sesizat compartimentul asistenta sociala din cadrul primariei si am depus o cerere de chemare in judecata pt ingradirea dreptului meu ( care am inteles ca este prevazut in legea 272 din 2004 ) .
Daca aveti alte idei , va rog sa ma ajutati cu un sfat .
Va multumesc anticipat