Buna ziua, Alex este numele meu si sper sa obtin pe acesta cale anumite explicatii de natura juridica.
Povestea mea este in felul urmator: parintii mei naturali au divortat (ambii cetateni Moldoveni), ulterior mama a ajuns in Romania in perioada anilor 90 si reuseste sa dobandeasca cetatenie Romaneasca, se recasatoreste cu actualul sot roman iar prin adoptie dobandesc si eu cetatenie Romanesca dar cu locul de nastere in Jud Iasi (eu fiind nascut in Chisinau). In momentul de fata eu posed doua carti de identitate valabile, una Romaneasca cu locul de nastere in Iasi si una Moldoveneasca cu locul de nastere in Chisinau. Intrebarea este: in primul rand este legal? Se poate modifica locul de nastere din CI romaneasca cu adevaratul loc de nastere? Pot intampina problemein cazul in care cartile de indentitate vor fi confruntate in vederea obtinerii unui act? De exemplu o echivalare in Romania a unei diplome de licenta dobandita in cadrul unei universitati din Moldova. Va multumesc anticipat si sper sa gasesc prin intermediul D-voastra raspuns intrebarilor mele.