Imi cer scuze, am mentionat Legea 119/96 dar de fapt se facea referire la anul 1990 cand se lucra dupa Decretul Nr. 278 din 23 iulie 1960
Art. 20
,, In cazul infierii cu toate efectele filiatiei firesti, delegatul de stare civila de la comitetul executiv al sfatului popular care a incuviintat infierea, va intocmi un nou act de nastere al celui infiat, in care cei care au infiat vor fi trecuti ca parintii sai firesti. Localitatea in care a avut loc nasterea se va trece
localitatea in care domiciliaza cei ce au infiat. Vechiul act de nastere se va pastra facandu-se pe el mentiune despre intocmirea celui nou.,,Decretul 278/1960 a fost abrogat odata cu intrarea in vigoare a Legii 119/1996. Teoretic pe vechiul dvs. certificat nu s-au facut mentiuni intrucat acesta nu era eliberat de autoritatile romane. Iar la locul dvs. de nastere adica in Chisinau nu s-au trimis comunicari deoarece la vremea respectiva nu se dadea atata importanta mentiunilor ca in prezent.
Este foarte adevarat ca incepand cu 2011 s-a revenit asupra locului nasterii, in sensul de a se inscrie asa cum rezulta el din actul initial, ceea ce este cat se poate de imbucurator mai ales pentru titular dar si pentru functionari care nu mai trebuie sa faca cercetari, numai ca in cazul dvs. nu se mai poate face nimic(de aceea am si mentionat ca este firesc sa aveti trecut ca loc al nasterii localitatea din Romania-raportandu-ma strict la legislatia in vigoare din perioada respectiva), deoarece la vremea respectiva, adica in 1990 asa era legislatia romana. Nu cunosc legislatia moldoveana in materie de stare civila, dar legea 100/2001 din Rep. Moldova prevede inscrierea de mentiuni pe marginea actelor de stare civila, deci presupun ca daca dvs. formulati o cerere la autoritatile din Rep. Moldova pe baza actelor depuse de dvs.acestea vor lua act de adoptie si vor face cuvenitele mentiuni in actul dvs. initial.
[ link extern ]