avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare certificat de nastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare certificat de nastere

Am fost adoptata de tatal meu vitreg si trebuie sa imi schimb certificatul de nastere. Mi s-a spus ca in loc de orasul Campulung Muscel, locul meu real de nastere, care e trecut si in primul certificat, mi se va trece in acest al doilea certificat, ca loc al nasterii mele, Poiana Lacului, comuna in care a fost nascut tatal meu adoptator. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 22:12, 26 Martie 2010
Eliberarea actelor de stare civila presupune respectarea riguroasa a legislatiei , in speta legea 119/1996 . In cazul adoptiei , certificatul vechi al adoptatului se anuleaza , eliberandu-se un nou certificat de nastere .. la rubrica "locul nasterii" fiind trecuta localitatea de domiciliu a adoptatorului ( denumirea unităţii administrativ-teritoriale unde îşi are sediul autoritatea administraţiei publice locale care întocmeşte actul ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie locuri de nastere diferite in buletine Alexandrurusu Alexandrurusu Buna ziua, Alex este numele meu si sper sa obtin pe acesta cale anumite explicatii de natura juridica. Povestea mea este in felul urmator: parintii mei ... (vezi toată discuția)
vreau sa apara si numele meu in certificatul de nastere al ficei mele! ContSters57657 ContSters57657 este o chestie cam complicata viitoarea mea sotie are dintr-o relatie anterioara o fetita de doi ani! tatal natural al fetitei nu a vrut ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea tardiva a nasterii Medeea  Iliescu Medeea Iliescu As dori sa stiu cine are competenta sa deschida actiunea de inregistrarea tardiva a nasterii? Este vorba despre o minora in varsta de 6 care nu are ... (vezi toată discuția)