avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa apara si numele meu in certificatul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa apara si numele meu in certificatul de nastere al ficei mele!

este o chestie cam complicata
viitoarea mea sotie are dintr-o relatie anterioara o fetita de doi ani! tatal natural al fetitei nu a vrut sa-si recunoasca copilu si pe certificatul de nastere in dreptul numelui tatalui estre o liniuta! vreau sa va intreb dak as putea sa modific certificatul si sa fie trecut numele meu ! cui trebuie sa ma adresez! vreau cat mai multe detalii! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:33, 2 Mai 2008
Puteti adopta copilul, dupa incheierea casatoriei, in calitate de sot al parintelui firesc.
În urma adopţiei, certificatul de naştere al minorului va fi înlocuit cu altul în care în dreptul părinţilor, veţi fi menţionat dv. şi soţia.
vali20 a scris:

este o chestie cam complicata
viitoarea mea sotie are dintr-o relatie anterioara o fetita de doi ani! tatal natural al fetitei nu a vrut sa-si recunoasca copilu si pe certificatul de nastere in dreptul numelui tatalui estre o liniuta! vreau sa va intreb dak as putea sa modific certificatul si sa fie trecut numele meu ! cui trebuie sa ma adresez! vreau cat mai multe detalii! va multumesc!

În cazul adopţiei se va întocmi un nou act de naştere de către serviciul public comunitar local de evidenţa persoanelor de la domiciliul adoptatului . În noul act de naştere întocmit, rubrica "Locul naşterii" se va completa cu denumirea unităţii administrativ-teritoriale unde îşi are sediul serviciului public comunitar local de evidenţa persoanelor care întocmeşte actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului dupa casatorie Onixonn Onixonn Buna ziua ! Am o fetita de un an si jumatate care nu este recunoscuta de tata.la rubrica tata in certificat fiind liniuta ea purand numele meu.In momentul de ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez minora pe numele sotului meu, care nu e tatal biologic al fetitei? Monyk_Ady Monyk_Ady Am o fetita din afara casatoriei este de 2 ani si 8 luni cum as putea sa o trec pe numele luat dupa casatorie,ea poarta numele meu de fata in certificat la ... (vezi toată discuția)
Numele fetitei ioanaalesia ioanaalesia buna,ce formalitati trebuie sa urmez pentru a schimba numele fetitei mele nascute acum 5 luni,eu nefiind casatorita inca cu tatal fetite,in momentul nasterii ... (vezi toată discuția)