Buna ziua ! Am cateva nelamuriri. Am vut o masina din 2001 pe care am radiat-o anul acesta, taxa de mediu nu a fost recuperata, dar la aceea masina am fost al patrulea proprietar. Mai pot recupera taxa de timbru? si mai am o masina la care in luna iulie am platit taxa de mediu, dar as vrea sa recuperez taxa, se poate? As dori raspunsuri, care sa ma lamureasca, deoarece am auzit cateva variante dar contradictorii. Multumesc !
Am fost o sambata la proba, apoi m-a chemat in continuare, si ammai mers inca o saptamana. pentru ast trebuia incheiat contract sau precontract? eu sunt in somaj si vreau sa gasesc loc de munca sa nu stau in somaj.
pe mine ma intereseaza din punct de vedere legal... ce spune legea? nefacandu-mi precontract, nu a incalcat nimic? se foloseste de persoanele din proba sa-si acopere pesonalul lipsa pana vin prietenele...
Nu am gasit pe nimeni sa ma ajute sa gasesc un raspuns concret. Astfel fiind nevoita sa apelez la internet.
Problema mea suna in felul urmator:
Sunt somera din data de 1 Mai 2014. Am lucrat in confectii auto. Fiind in somaj , am considerat ca un curs de calificare pentru reorientare profesionala nu mi-ar strica. Acum mai am 2 saptamani si examenul final de la cursul de "lucrator comercial". In data de 30 august am fost pentru o proba la un magazin (produse diverse: alimente, bauturi , industriale). La sfarsitul schimbului, pentru ca am stat 8 ore, patroana mi-a spus ca de luni sa vin la proba, schimbul 2. Am mers o saptamana, 8 ore zilnic. Am prestat munca integral ca un angajat. Vineri 5 sept. am intrebat-o pe patroana intr-o doara: "" mai vin la proba? Raspunsul a fost:""Normal, si maine si poimaine schimbul 2 ( sambata si duminica ) si saptamana viitoare." "si apoi?"am intrebat. Apoi v-a veni alta fata in proba 2 saptamani, si apoi restul." "si eu ce fac? "stati acasa, pana vedem pe cine aleg. finlul e ca am aflat ca de fapt voia sa-siangajeze 2 prietene, si trebuia sa acopere timpul pana rezolvau respectivele , ele lucrand la un alt magazin. Cand am intrebat-o daca imi plateste cele cinci zile , si de ce nu mi-a facut un precontract? mi-a raspuns:"Cum sa nu-ti platesc? dar sa vina "X"( doamna de la ALOFM ) ca sti ca sunt prietena cu ea si vedem."
Tot ce vrau sa stiu e daca trebuie sa-mi plateasca zilele lucrate sau nu. Va multumesc ! O zi buna !