multumesc mult...este vorba de o speta pe care o cunosc si mi se pare f interesanta, pentru ca nu exista practica prea multa in acest sens...itm-ul nu a vrut/stiut sa de informatii concrete in acest sens, dar la adica sunt sigura ca stiu sa de amenda cat mai mare...
.. da , salariatii au c i m incheiat in tara, la care s-a facut un act aditional incomplet..intre firma din romania exista contract civil cu o firma din austria ,care la randul ei probabil ca are ceva protocol cu o firma din america unde salariatii lucreaza efectiv, dar :
-salariatul poate merge in delegatie 4 luni in america sa lucreze in constructii??? nu are asigurata protectia sociala acolo??? eu spun ca nu este legal cum au procedat..,ce parere aveti trebuia detasare sau firma sa-si completeze actul constitutiv la registul comertului si sa mearga pe prevederile art.88--102 din Codul muncii munca prin agent de munca temporara.;
- avand in vedere ca in ue este obligatoriu formularul A1 in caz de detasare sau in caz ca sta peste 3 luni in orice tara ue; dar in america unde lucreaza efectiv -- nu trebuiea oare nici o viza specifica... ceea ce nu au salariatii;
- salariatii delegati unii sunt mai vechi dar altii sunt nou angajati si trimisi sa lucreze in america, deci, nu au cel putin 2 luni vechime in tara... in tara nu mai lucreaza muncitori...
firma de c-tii din romania a intocmit ordin de delegare a salariatilor la o firma din austria (cu care am inteles ca are o conventie scrisa) , dar salariati au locul de munca in america. s-a intocmit act aditional la cim.
- eu spun ca nu este legala procedura, dvs.ce parere aveti???
- de fapt asi dori sa stiu ce formulare /vize specifice (h-1b ?) sunt necesare in aceasta situatie.
este o speta interesanta , cu multumiri.