avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaBM

Activitate MihaelaBM

Vreau sa vad daca am inteles bine: trebuie facuta succesiunea, iar dupa efectuarea ei, bunica sa doneze partea ei catre mama. Asta ar fi singura solutie pentru siguranta mamei, cat timp bunica este in viata. Imi cer scuze daca am inteles gresit, doar ca e tare dificil cu legile :)
Iar in cazul in care se face succesiune dupa moartea bunicului( din cate am inteles, nu a fost facuta), iar bunica renunta la partea ei in favoarea mamei? Este posibil acest lucru?
Bunicii mei au achizitionat un apartament. Dupa moartea bunicului, partea lui din apartament s-a impartit intre mama, matusa si bunica mea, astfel ca bunicii ii revine 66%, mamei si matusii cate 16,6%. Matusa mea doreste sa vanda apartamentul, iar bunica mea sa ramana in grija ei. De asemenea, toata valoarea imobilului va fi impartita intre cele doua surori. Matusa mea sustine ca doreste doar 30% din valoarea totala. Cum pot face sa isi ia acest angajament legal, astfel incat dupa vanzarea apartamentului mama sa nu ramana doar cu 16,6% din suma, iar matusa cu partea bunciii si partea ei? Multumesc.
Buna ziua,

Apartamentul in care locuiesc in prezent parintii mei a fost cumparat de catre bunicii materni. In urma decesului bunicului matern, bunica mea a dobandit, pe langa jumatatea ei de apartament, inca 25% din partea bunicului, restul fiind impartit intre cele doua fiice ale acestora, respectiv mama si matusa mea.

Matusa mea doreste vanzarea apartamentului, urmand ca banii sa se imparta, insa bunica mea este indecisa, iar mama total impotriva.

In cazul in care matusa mea reuseste sa o convinga pe bunica( are peste 60 ani) sa vanda apartamentul, este posibil sa faca acest lucru fara acordul mamei?

Daca da, doresc sa fac un act notarial inaintea vanzarii acestuia, prin care matusa mea sa isi asume promisiunea, respectiv aceea de a-i ceda mamei mele 65% din suma primita in urma vanzarii. In cazul in care, dupa vanzarea apartamentului, nu mai doreste sa isi tina promisiunea, este posibil ca acest act notarial sa o oblige?

Multumesc.