Bunicii mei au achizitionat un apartament. Dupa moartea bunicului, partea lui din apartament s-a impartit intre mama, matusa si bunica mea, astfel ca bunicii ii revine 66%, mamei si matusii cate 16,6%. Matusa mea doreste sa vanda apartamentul, iar bunica mea sa ramana in grija ei. De asemenea, toata valoarea imobilului va fi impartita intre cele doua surori. Matusa mea sustine ca doreste doar 30% din valoarea totala. Cum pot face sa isi ia acest angajament legal, astfel incat dupa vanzarea apartamentului mama sa nu ramana doar cu 16,6% din suma, iar matusa cu partea bunciii si partea ei? Multumesc.
Iar in cazul in care se face succesiune dupa moartea bunicului( din cate am inteles, nu a fost facuta), iar bunica renunta la partea ei in favoarea mamei? Este posibil acest lucru?
Nu există această posibilitate, pentru că dacă bunica renunță la dreptul sau, potrivit Codului civil, acest drept îi revine următorului/lor moștenitori. Nu se poate renunța în favoarea altuia la moștenire, este interzis de lege.
Se poate însă, ca bunica după dezbaterea succesiuni de pe urma defunctului, să lase testament, să vândă sau să doneze, cu respectarea rezervei succesorale a celorlalți moștenitori.
Vreau sa vad daca am inteles bine: trebuie facuta succesiunea, iar dupa efectuarea ei, bunica sa doneze partea ei catre mama. Asta ar fi singura solutie pentru siguranta mamei, cat timp bunica este in viata. Imi cer scuze daca am inteles gresit, doar ca e tare dificil cu legile :)
Mostenire
paul 2008
la fel ca multa lume de aici am si eu o problema..la care as vrea sa gasesc o rezolvare.Dupa moartea bunicilor,mama a semnat intr-un moment de slabiciune ... (vezi toată discuția)