avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu 3 mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu 3 mostenitori

Bunicii mei au achizitionat un apartament. Dupa moartea bunicului, partea lui din apartament s-a impartit intre mama, matusa si bunica mea, astfel ca bunicii ii revine 66%, mamei si matusii cate 16,6%. Matusa mea doreste sa vanda apartamentul, iar bunica mea sa ramana in grija ei. De asemenea, toata valoarea imobilului va fi impartita intre cele doua surori. Matusa mea sustine ca doreste doar 30% din valoarea totala. Cum pot face sa isi ia acest angajament legal, astfel incat dupa vanzarea apartamentului mama sa nu ramana doar cu 16,6% din suma, iar matusa cu partea bunciii si partea ei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaelaBM , utilizator 10:07, 28 Octombrie 2014
Nu se poate.
Iar in cazul in care se face succesiune dupa moartea bunicului( din cate am inteles, nu a fost facuta), iar bunica renunta la partea ei in favoarea mamei? Este posibil acest lucru?
Nu există această posibilitate, pentru că dacă bunica renunță la dreptul sau, potrivit Codului civil, acest drept îi revine următorului/lor moștenitori. Nu se poate renunța în favoarea altuia la moștenire, este interzis de lege.

Se poate însă, ca bunica după dezbaterea succesiuni de pe urma defunctului, să lase testament, să vândă sau să doneze, cu respectarea rezervei succesorale a celorlalți moștenitori.
Vreau sa vad daca am inteles bine: trebuie facuta succesiunea, iar dupa efectuarea ei, bunica sa doneze partea ei catre mama. Asta ar fi singura solutie pentru siguranta mamei, cat timp bunica este in viata. Imi cer scuze daca am inteles gresit, doar ca e tare dificil cu legile :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Mostenire paul 2008 paul 2008 la fel ca multa lume de aici am si eu o problema..la care as vrea sa gasesc o rezolvare.Dupa moartea bunicilor,mama a semnat intr-un moment de slabiciune ... (vezi toată discuția)
Nudul proprietar vrea să vândă apartamentul. poate anula dreptul uzufructuarului și apoi să vândă apartamentul fără știrea acestuia? andrea0810 andrea0810 Buna. Mama se afla in situatia urmatoare: Bunica a cumparat un apartament in 2002 si in CF apare la sarcina ca nuda proprietate si mama apare la sarcina ca ... (vezi toată discuția)