Ok, discutia tinde sa-si piarda topicul. Intrebam daca ma poate forta asociatia sa-mi schimb apometrele certificate, legale si cu verificare metrologica valida si sa refuze sa ia in considerare valorile afisate de catre acestea.
@elga50 Am mentionat in OP ca Administratia nu ia in calcul persoanele care detin apometre atestate metrologic.
In regula, asociatia decide in final ce firma contracteaza, insa ce a ridicat suspiciuni pentru un numar de locatari a fost decizia brusca si fara sedinta sau preaviz de a schimba apometrele in conditiile specificate in OP.
Ce am intrebat in schimb a fost daca Asociatia dispune de autoritate in ce priveste recunoasterea echipamentelor de monitorizare. Eu am apometre noi, certificate CEE, in garantie, cu atestare metrologica valida pe care am dat niste bani, iar acum va trebui sa le schimb din nou pentru ca Asociatia decide sa nu le mai recunoasca.
Poate Asociatia sa ignore valorile afisate de catre dispozitivul meu? Exista un temei legal prin care poate face asta?
Am citit legea 230 dar nefiind familiarizat cu terminologia juridica, mi s-a parut destul de vaga in ceea ce priveste drepturile si obligatiile Asociatiei de Proprietari in contextul problemei mele, lucru pentru care am si apelat la acest forum.:console:
Va scriu cu rugamintea de a ma sfatui in privinta unor decizii luate de catre consiliul executiv al asociatiei de proprietari din imobilul in care locuiesc.
In data de 28 August 2014 la afisier a aparut un anunt conform caruia suntem obligati sa schimbam apometrele de consum fiindu-ne impusa o anumita firma. Am solicitat sa ni se explice motivele pentru care aceasta firma ne este impusa precum si dovada licitatiei sau a metodei prin care aceasta firma a fost contractata, in acelasi timp solicitand si o sedinta de bloc in care sa fim informati si sa ne putem exprima opinia.
Fara nicio explicatie si fara sedinta de bloc, consiliul executiv a luat decizia de a impune schimbarea apometrelor de catre toti proprietarii (incepand din 15 Septembrie) amenintand ca refuzul individual va duce automat si irevocabil la trecerea consumului la pausal a acestora chiar daca dispun de apometre atestate metrologic si reglementate de catre lege, singura diferenta fiind ca nu provin de la firma aleasa de catre asociatie.
As dori sa stiu daca exista vreun temei legal prin care Consiliul Executiv poate lua hotararea de a ignora luarea in calcul a consumului contorizat de catre instrumente de precizie legale in favoarea altor instrumente de contorizare doar pentru ca sunt alese de Consiliu.