avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Activitate D20

Activitate D20

Răspuns la discuția recuperare apa neraportata
Deci punem consumul neraportat (300mc)+consum indiv al ap.respectiv pt luna in curs in Lista de plata a lunii urmatoare.Va fi o cantitate f. mare a consumurilor individuale fata de consumul facturat. Diferenta fata de consumul facturat se va repartiza cu minus la toti proprietarii proportional cu consumul individual(deci si la ap. respectiv, care va beneficia de cea mai mare scadere). Cum putem sa punem consum mare la acest ap.fara sa el sa beneficieze de diminuare de consum si implicit de valoare pt. consumul neraportat?
Buna seara,
Am rugamintea de a ne ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema:
In urma analizei situatiei privind consumul de apa rece s-a luat decizia, la nivelul comitetului, de a se face o citire a apometrelor din fiecare apartament.La unul dintre apartamente s-a constatat o cantitate de 300 mc apa rece neraportata.Proprietarul acestui apartament a recunoscut cantitatea neraportata.
Cum se poate recupera contravaloarea acestei cantitati de apa neraportata.
Variante:
1) Prin dare in judecata si recuperarea sumei respective in..... rate.In ce fond ar trebui introdusa aceasta suma astfel incat proprietarul respectiv sa nu beneficieze si el de ea?
2) Prin introducerea pe lista de plata ca diferenta dintre suma raportarilor individuale si cantitatea din factura de apa?In aceasta situatie recuperarea s-ar produce intr-o perioada prea mare.Se poate si intr-o perioada mai mica de timp(4 rate)?
Exista si alte variante?
Cu multumiri,