Nu am facut nici un demers in instanta ptr. reglementarea statutului juridic al minorei,momentan! Am plecat,doar,dintr-un mediu caruia simteam ca nu-i mai apartin. D-na mi-a solicitat in nenumarate randuri sa-i permit sa ia minora in Franta,"macar in vacanta",lucru pe care nu i l-am permis. Mi-a sugerat ulterior ca,daca doreste,va lua oricand fata cu ea fara acordul meu,intrucat "locul copilului este cu/langa mama"...Ma tem doar ca,avand niste disponibilitati financiare(chiar daca doar incerte si...sporadice),va gasi un subterfugiu juridic si,odata iesite amandoua din tara,va trebui sa-mi caut fata pe alte meleaguri. N-as vrea sa par obsedat de ideea asta,dar chiar nu vreau ca,peste vointa mea,sa-mi fie plimbat copilul prin diverse locatii interne sau internationale,in ideea(doamnei)ca s-o gasi cineva care sa le accepte..."la pachet"!
Va multumesc ptr. raspuns. N-am intentionat nici sa va pun la indoiala experienta juridica,nici sa va persiflez...M-a iritat doar insinuarea d-voastra ca as pune interesul meu meschin de "a o avea la mana" pe d-na folosindu-ma de fetita,inaintea interesului copilei de a creste intr-un mediu... curat,fara compromisuri de ordin moral care,odata inoculate,isi vor pune amprenta asupra intregii ei vieti viitoare. Imi iubesc fetita mai mult decat orice pe lume,si n-as vrea ca viitorul sa confirme vorba aceea din batrani,conform careia "ce naste din pisica..." [...]Altfel,fetita poarta numele meu in certificatul de nastere si nu am facut nici un demers in instanta pentru a reglementa statutul juridic al ei. Ne-am despartit(si separat,locativ!) pur si simplu,eu nedorind sa mai fiu parte intr-o pseudo-relatie in care ar fi insemnat ca aprob,chiar si tacit,noile tabieturi ale d-nei...Va reamintesc faptul ca am continuat sa contribui masiv financiar la bugetul fostei mele familii,fara a avea meschinaria de a complete chitante contra sumelor date.Ulterior,d-na a avut grija sa-mi aminteasca faptul ca(neavand nici un inscris)nu voi putea demonstra ca mi-am ingrijit fetita...Fiind,deci,in situatia (1)ultimul alineat,ma intreb cum poate solicita d-na suplinirea semnaturii?! Sau,mai exact,dovedind PRIN CE ca plecarea ar fi in interesul major al minorei?! Dansa spune ca "iubi" ii va plati chiria si-i va obtine(fictiv sau in mod real)un loc de munca.Oare,asta si niste documente Western Union de ridicare de catre dansa a unor sume de bani(depuse de PERSOANE DIFERITE!) la date diferite,in functie de identitatea lui "iubi" din data respectiva) pot constitui "interesul major al minorei"??? Ma repet,poate in mod obositor: nu-i doresc raul mamei copilului meu si nu vreau sa "stau in calea fericirii ei",daca in asta consta ea! Sa fie fericita cu toti cetatenii Republicii Franceze(simultan,sau pe rand!),vreau doar sa stiu daca si ce pot face sa ma asigur ca fetita mea nu va pleca din tara fara acordul meu si nu va "beneficia" de o educatie/experienta de viata similara cu cea a mamei ei! Va multumesc inca o data si regret daca iritarea mea de moment a generat un limbaj mai taios in post-ul anterior! Va astept cu noi lamuriri...
Presupuneti!,cum bine spuneti... Sa o luam pe rand:1.Daca un parinte il jigneste(folosind un limbaj suburban,ce tine de carentele proprii de educatie!) pe celalalt DE FATA cu copilul,oare mai am/aveti nevoie de alte.."dovezi" ca ar face-o si in lipsa mea?! 2.Daca ati avea un copil minor(fetita!,pe deasupra!)si mama i-ar povesti ce frumos este sa traiesti "in alta parte a lumii",unde nu esti stresat de rate,facturi si alte griji financiare,unde totul se rezuma la plimbari si "shoping",ati fi fericit? A propos!,in conditiile in care nu munceste(in acceptia larga a cuvantului...)nici macar o zi,dar vine acasa noaptea/dimineata la ore la care alti parinti deja se trezesc ptr.a-si pregati copilul de plecare la scoala!...Cel putin cand este aici,in tara! Cand este plecata(cam o sapt./luna!),cine stie?! V-ar placea ca (ex-)partenerul d-voastra in a carui "grija" ati lasat minora sa apara zilnic cu niste euro,pe care sa-i imprastie rapid prin mall-uri,dupa care sa se planga de lipsa banilor ptr.facturi,hrana,rechizite samd?! Nu blufez,am chitante de la case de schimb valutar,completate pe numele doamnei,cu nume si CNP![...] 3.Nu,nu asta doresc,s-o "tintuiesc locului"pe fetita(pe mama-nici atat!),dar credeam in utopia ca un parinte care munceste ZILNIC 12-14 ore si aduce in casa LUNAR un venit de 3000-4000ron constituie un reper moral mai potrivit decat...altele. N-am intrat aici ptr. a arunca eu cu noroi in cineva,si nici n-as dori sa fac publice detalii care nu privesc pe nimeni.Nu sunt genul de om care sa discute probleme de familie cu cunoscuti,amici sau pe forumuri.Cu tot respectul ptr. d-voastra si alti eventuali utilizatori ce s-ar putea erija in sfatuitori,ma interesa STRICT JURIDIC o opinie avizata. Altminteri,toti ne putem da cu presupusu" in orice speta,nu?!
Avand in vedere ca in lipsa mea fizica(de zi cu zi),I-a impuiat capul cu avantajele si mirajul vietii ''fara griji" din strainatate,nu stiu cum mai pot lupta eu,psihologic vorbind,cu asta...Fara a mai lua in calcul maniera total nepotrivita(cel putin psihologic) de a denigra verbal in fata copilului persoana celuilalt parinte(absent in acel moment!),in termeni ce tin de educatie/noneducatie... Sper ca 3-4 bomboane,fie ele si...frantuzesti,sa nu schimbe optica minorei dar asa-zisa metoda a picaturii chinezesti a dat roade in multe cazuri...
Buna ziua. Avem o fetita minora dintr-o relatie de concubinaj,am locuit impreuna pana acum un an,iar acum doamna are un iubit in Franta,la care ar vrea sa se mute... Imi poate lua fetita,fara acordul meu,pt. o perioada limitata sau definitiv,in cazul in care se stabileste acolo? Va multumesc!