Buna ziua. Avem o fetita minora dintr-o relatie de concubinaj,am locuit impreuna pana acum un an,iar acum doamna are un iubit in Franta,la care ar vrea sa se mute... Imi poate lua fetita,fara acordul meu,pt. o perioada limitata sau definitiv,in cazul in care se stabileste acolo? Va multumesc!
Avand in vedere ca in lipsa mea fizica(de zi cu zi),I-a impuiat capul cu avantajele si mirajul vietii ''fara griji" din strainatate,nu stiu cum mai pot lupta eu,psihologic vorbind,cu asta...Fara a mai lua in calcul maniera total nepotrivita(cel putin psihologic) de a denigra verbal in fata copilului persoana celuilalt parinte(absent in acel moment!),in termeni ce tin de educatie/noneducatie... Sper ca 3-4 bomboane,fie ele si...frantuzesti,sa nu schimbe optica minorei dar asa-zisa metoda a picaturii chinezesti a dat roade in multe cazuri...
Fara sa stiti dvs nu poate pleca din tara.
Daca nu sunteti de acord poate apela la instanta pentru suplinirea acordului.
Pana atunci ar trebui sa discutati cu mama in legatura cu desfasurarea viitoare a evenimentelor.
Fetita este la scoala aici, are prieteni aici, vorbeste limba romana - astea sunt argumente ca ea sa ramana in tara, caz in care ar trebui sa discutati cum se vor desfasura relatiile copilei cu mama ei.
Pe de alta parte sunt tot atatea argumente ca fetita sa plece cu mama ei - presupun ca mama este cea care se ocupa de fetita in mod curent (am facut aceasta presupunere bazat pe afirmatia dvs ca in absenta dvs zi de zi i-a impuiat capul).
Ar trebui sa va intrebati si daca sunteti pregatit si dispus sa va ocupati de copila in cazul in care ea ramane cu dvs. Si daca este in interesul ei sa ramana cu dvs.
Custodia copilului
Andre31
Buna ziua sunt mama unei fetite de 10 si 3 luni.De la varsta de 1 an si 10 luni fetita mia fost incredintata mie. Eu mam recasatorit si fetita locuieste cu ... (vezi toată discuția)