avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se intampla daca cei doi concubini au un minor si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se intampla daca cei doi concubini au un minor si vor sa se desparta?

Buna ziua!am o intrebare?;daca cei doi concubini,se despart,si au un minor de 7 luni,mama coplilului nu are venit si nici nu a lucrat pana in prezent si mai are inca un minor dintr-o alta relatie pe care parinti o cresc,si mai au inca o minora de 4 ani care este a surori ei care este plecat din tara la munca la negru,fara contract,singuru venit al familiei,ei,este al mamei sale care are retineri de plata.Inca o data va intreb daca concubina a parasit domiciliu conjugal cu minora si a facut demersuri ptr custodia minorului,iar eu demonstrez ca am un venit stabil,si conditi necesare de crestere si educare a minorului,pot sa castig in instanta custodia minorului?S-au ce sfat puteti s-ami dati ptr a castica custodia copilului.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:23, 24 Februarie 2015
Teoretic puteti castiga minorul in instanta cu conditia de a va prezenta la infatisari si a formula in scris o solicitare de exercitare a autoritatii parintesti asupra copilului si de a i se stabili acestuia domiciliul la adresa dvs. Dar va trebuie martori prin care sa demonstrati ca mama nu se ocupa de copila. Faptul ca nu lucreaza nu este un obstacol ca mama sa nu-si primeasca copilul. Si nici faptul ca locuieste la mama ori ca mai are alti copii nu este un impediment. Fiind si fata, avand si varsta doar de 7 luni(probabil ca inca mai suge la piept) este putin probabil ca veti castiga practic acest copil. Dar daca va zbateti destul, eventual va luati un avocat daca nu va descurcati cu vorbitul singur, aveti sanse reale de a va lua copilul acasa. Speranta moare ultima.
mama fetei minore nu mai alalpteza,de la varsta de 2 luni,ete crescuta doar cu lapte praf,daca fac dovada prin martori si acte ca sora mea,a trimis bani,lapte si vitamine fetitei mele,pana in prezent si ca mama nu se ocupa de fetita si de casa in care locuiam inpreuna,si martori care au venit in casa au constatat neglijenta asupra minorei si ca nu avea grija de locuinta,pot sa castig fetita in instanta,mama fetei mele doreste custodia fetei in totalitate,iar pe mine sai platesc pensia alimentara,si sa ma decada pe deplin din drepturile parintesti,si sai de numele ei de fam,precizez ca fetisa este recunoscuta de mine pe certificat de nastere cu numele meu de fam.alta acte dovedidoare ce mai pot aduce in fata instantei de jud.Va multumesc anticipat
Custodia exclusiva a copilului nu are cum sa o obtina atata timp cat dvs. faceti dovada ca ati cautat copilul in tot acest timp si v-ati ingrijit sa aiba cele necesare, dvs. nu sora dvs.In pivinta pensiei oricum veti fi obligat la plata pensiei alimentare atata timp cat domiciliul minorei va fi fixat la mama. Dvs. puteti solicita oricand incredintarea, ori apoi reincredintarea copilului. Conditia este ca dvs. si nu sora sa va ocupati de acest copil. Stati linistit din drepturile parintesti nu va decade nimeni atata timp cat va iubiti copilul si nu ii faceti rau. Atata ca trebuie sa va interesati mereu de copil si sa-i alinati copilaria prin gesturi de tata, sa-i duceti cele de trebuinta si sa vegheati la sanatatea ei. In privinta numelui copilului dvs. pana la 18 ani nu il schimba nimeni fara a fi obligati a va cere dvs. acordul scris.
Deci pana,la chemarea in instanta va trebui sai duc fetei alimentatia,si cele necesare cresteri copilului,dar eu am cerut de urgenta,o a ancheta sociala si cea de protectia minorului,daca indeplineste conditile si crestere a minorului,tot o data am facut un demers la judecatorie ptr parasirea domicilului cu un minor.o ultima intrebare ; daca in instanta voi cere sa i sefaca test de inteligenta in care sa reiese ca nu are capacitatea de aintretine un copil ,pot sa am castig pe aceasta cale?si aduc dovezi precum ca sufera de depresie si ca luat pastile ptr calmarea nervilor.
Stimate tatic, stabilirea domiciliului copilului nu se face in fct de nivelul IQ-ului. Puteti solicita instantei acest lucru, dar m-as mira sa se admita. Mama este libera sa doreasca "custodia fetei in totalitate", dar nu inseamna ca va si obt ceea ce doreste. Termenul de "custodie" a cam disparut; dupa divort/despartire veti exercita autoritatea parinteasca in comun si puteti solicita stabilirea domiciliului copilei la dvs.
Cand parintii nu se inteleg si decid contrar interesului superior al copilului, instanta de tutela stabileste ca locuinta copilului minor sa fie la parintele cu care locuieste in mod
statornic (parinte rezident). Daca pana la data separarii copilul a locuit cu ambii parinti, instanta ii stabileste locuinta la unul dintre ei, tinand seama de interesul sau superior.
Cat despre depresie...nefiind ciuma, ci o boala destul de raspandita in intreaga lume, f tratabila, nu cred ca va fct ca o bila neagra pt mama in fata instantei.
Va urez succes in luarea celei mai bune decizii pt copil!

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturile parintesti catacata2011 catacata2011 Am fost sfatuit de catre avocat sa fac o cerere de decadere din drepturile parintesti a mamei copilului meu, deoarece am foarte multe probe prin care pot ... (vezi toată discuția)
La cine ramane copilul? marian_apreutesei marian_apreutesei Buna seara Sora mea este casatorita, si are o fetita de 4 luni Sotul ei ( cumnatul meu ) nu are loc de munca si nici o locuinta stabila locuind cu parintii ... (vezi toată discuția)
Buna,de ceva vreme ma confrunt cu o problema. am dat in judecata ... Davidplesca Davidplesca Buna,de ceva vreme ma confrunt cu o problema. Am dat in judecata fosta concubina pentru a obtine resedinta minorei la mine,sa rezolvat acest lucru dar nu a ... (vezi toată discuția)