avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturile parintesti

Am fost sfatuit de catre avocat sa fac o cerere de decadere din drepturile parintesti a mamei copilului meu, deoarece am foarte multe probe prin care pot dovedi ca aceasta a maltratat si a pus in pericol viata copilului,,dandui deasemeni minorului o educatie negativa..As dori sa va cer si dv un sfat, o parere,o indrumare. Cum ar trebui sa procedez? Sa fac acea cerere? si daca da,,am sanse de reusita,si in ce conditii ??? Va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:45, 21 Ianuarie 2012
De obicei astfel de cereri nu au foarte mari şanse de reuşită. Este o procedură extrem de greoaie. cererea o adresaţi autorităţii tutelare, ei fac o mulţime de anchete asta dacă doresc ptr că de obicei nu fac cercetări, apoi dacă îi convingeti pe ei vor sesiza ei direcţia ptr protecţia copilului, vor face şi ei la fel dacă doresc propriile lor cercetări şi dacă sunt convinşi vor solicită tribunalului decăderea din drepturile părinteşti. Tribunalul vă face de asemenea cercetări şi trebuie convinşi. Deci...... Succes.
Va multumesc,,inteleg prin mesajul dv ca nu voi reusi sa obtin decaderea din drepturi,,dar totusi: in conditiile relatate anterior as putea sa obtin macar custodia minorei??? pt. ca de fapt asta ma intereseaza cel mai mult.
Puteti incerca o actiune prin ordonanta presedintiala daca sustineti ca aveti si dovezi in sensul maltratarii copilului; se judeca in regim de urgenta. In paralel sesizati si protectia copilului pentru cercetari. Decaderea din drepturile parintesti se face doar in situatia in care, intradevar, copilul este supus constant unor traume, si asa cum ati sustinut si dvs., pot sa-i puna hiar si viata in pericol (ceea ce este foarte grav.
Pe alta cale, puteti deschide un proces pentru stabilirea custodiei comune, in conformitate cu prevederile actuale din noul cod civil. In interesul copilului dvs. va sfatuiesc sa consultati totusi un avocat caruia sa-i prezentati toate datele. Tot in interesul acestuia, al copilului, si in functie de varsta acestuia (peste 10 ani), acesta poate fi audiat, la cererea dvs.; declaratia lui poate sa cantareasca in avantajul dvs.
catacata2011 a scris:

Am fost sfatuit de catre avocat sa fac o cerere de decadere din drepturile parintesti a mamei copilului meu, deoarece am foarte multe probe prin care pot dovedi ca aceasta a maltratat si a pus in pericol viata copilului,,dandui deasemeni minorului o educatie negativa..As dori sa va cer si dv un sfat, o parere,o indrumare. Cum ar trebui sa procedez? Sa fac acea cerere? si daca da,,am sanse de reusita,si in ce conditii ??? Va multumesc anticipat..

Daca aveti avocat trebuie sa ii urmati sfatul sau sa il schimbati.
Ceea ce se poate spune despre aceasta chestiune este aceea ca se intampla extrem de rar sa se pronunte o decadere din drepturile parintesti.
In privinta sanselor avocatul angajat este cel mai in masura sa aprecieze deoarece cunoaste toate aspectele si probele pe care se va baza.
Adevarul este ca detin foarte multe probe referitor la faptul ca minorului i sa pus viata in pericol,,a fost deasemeni educat negativ si hranit necorespunzator..Toate aceste aspecte le pot proba prin martori si inscrisuri,,poze,filmari etc.Avocatii au studiat aceste probe si au ramas putin socati,,deaceea mau si sfatuit sa recurg la cererea pt decaderea din drepturi..Acum eu imi doresc un singur lucru,,si anume: custodia exclusiva a minorei fara pretentii la pensia alimentara din partea mamei,deoarece aceasta nu are niciun venit si nici nu lucreaza,,Credeti ca voi putea convinge instanta in acest sens? asta in conditiile in care minorul are doar 2 ani si 5 luni,si este de sex feminin..

Alte discuții în legătură

Custodie unica a unui minor 12552225 12552225 Bună ziua . Ce probe trebuie să fie prezentate într-un proces pentru a primi custodie unica a unui minor sub 7ani , pentru a dovedi că acesta este în ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna elenna9 elenna9 Buna ziua! In ce conditii, un tata isi poate recupera drepturile parintesti, si de a reveni la custodie comuna,tinand cont de faptul ca tatal nu sa interesat ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi teo73 teo73 Buna seara, Am un copil minor, sunt despărțită de tatăl acestuia, nu am fost casatoriti,este pe numele lui dar in custodia mea,după o intelegere verbala ... (vezi toată discuția)