avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie unica a unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie unica a unui minor

Bună ziua . Ce probe trebuie să fie prezentate într-un proces pentru a primi custodie unica a unui minor sub 7ani , pentru a dovedi că acesta este în pericol alaturi de mamă , eventual decăderea acesteia din drepturile părintești ? Prin ce mijloace se poate dovedi că mama îi încalcă drepturile minorului și îl privează de acestea ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: 12552225 , utilizator 16:40, 4 Mai 2018
Pe custodie exclusivă procesele sunt foarte dificile.
Ce motive aveti?
Motive avem multe , dar având în vedere că legile din Romania sunt mai mult în favoarea mamei și ținând cont că se pune accent pe afecțiunea emoțională și psihologică , este greu de dovedit , dar nu imposibil . Am apelat la dv , deoarece ca cetățeni nu cunoaștem foarte bine legea in această privință . Pe scurt , mama plimba minorul dintr-o parte în alta , cu actualul ei concubin trăiește în condiții submediocre , acesta având două fete din alta căsătorie , care , din punct de vedere psihic și psihologic nu sunt in regulă și minorul despre care vă vorbesc are vârsta de 2 ani și jumătate și este lăsat în grija acestor două fete , care îl neglijează total .. In acea familie mama nu are absolut nici un cuvânt de spus , nici în favoarea sa , nici în favoarea minorului , acesta având și unele probleme de sănătate , cara au cam fost neglijate .. De aceea consider că minorul poate fi in pericol alaturi de mamă în această situație , însă , datorita costurilor unui proces , a limitei financiare personale și a neputinței dovedirii acestor probe , ne este foarte greu sa luam minorul de lângă mamă . Și aceste motive am apelat la sfatul dumneavoastră .
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
12552225, utilizator
Nu este motiv de custodie exclusivă.
Poate obține copilul celălat părinte daca mama nu se ocupa.
Daca dovedim că mama nu se ocupa și copilul este în pericol alaturi de ea , nu se poate cere decăderea din drepturile părintești ?
Motivele prezentate de dvs sunt greu de dovedit ,mai mult decat atat nu sunt de genul celor care pot sa duca la obtinerea,,custodiei"" exclusive.Tinand cont si de varsta minorului teoretic sansele sunt f mici.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturile parintesti catacata2011 catacata2011 Am fost sfatuit de catre avocat sa fac o cerere de decadere din drepturile parintesti a mamei copilului meu, deoarece am foarte multe probe prin care pot ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori, decăderea din drepturile părintești Goti Goti In cazul unui divort in instanta ...in ce circumstante poate decide judecatorul ca ii incredinteaza copii tatalui? Din ce motiv poate decadea mama din ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori Alfa100 Alfa100 Buna ziua. In procesul de divort minorii mi-au fost incredintati mie spre ingrijire , dar cu custodie comuna . Ne-am inteles sa nu mai facem recurs ....dar ... (vezi toată discuția)