avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori

Buna ziua.
In procesul de divort minorii mi-au fost incredintati mie spre ingrijire , dar cu custodie comuna .
Ne-am inteles sa nu mai facem recurs ....dar m-am trezit ca fostul sot a facut recurs la Curtea de apel , depunindu-l in ultima zi .
Ca sa-l faca pe baiatul meu de 11 ani sa ma urasca , si sa ma respinga , fostul meu sot i-a arata filme pentru adulti spunadu-i ca sunt eu in acele filme .
In motivarea sentintei este un pargraf referitor la aceasta:
" Minorul a sustinut cu gesturi ca mama ar avea un comportament mai putin decent , ceea ce a venit in dovedirea sustinerii apelantei ca tatal a fi denigrat-o in fata copilului prin sustinerea ca mama ar intretine relatii intime filmate fata de acest ultim aspect consideram ca apelantul a facut o grava greseala in educarea minorului prin aceea ca a incercat sa diminueze respectul copilului fata de mama ceea ce poate conduce inclusiv la intreruperea nepermisa a relatiei mama - copil"
...." iar prezentarea mamei intr-o situatie atit de delicata( chiar si daca ar fi adevarata ) nu face decit sa-l descalifice pe apelant in ceea ce priveste posibilitatea si disponibilitatea lui de a -l creste pe minor in viitor." .....si cu toate acestea nu mi s-a dat custodie exclusvia.
Intrebarea e : mai pot cere custodia exclusiva a copiilor , acum la Curtea de Apel? prin cerere reconventionala?
Nu puteti face reconventionala la recurs si in recurs nu se pot face cereri noi ...
Daca erati nemultumita se putea declara recurs, dar fiindca nu ati declarat se va judeca recursul lui iar dv. sa va expuneti apararile prin intampinare.

Custodie exclusiva veti putea cere si ulterior daca veti dovedi existenta unor motive intemeiate care sa justifice o astfel de masura.
Multumesc frumos!.....pai , motiv intemeiat am avut ....am anuntat si Protectia Copilului .....si totusi nu s-a luat nici o masura ...(s-a dovedit cind a fost audiat minorul in prezenta a doi judecatori ) ....probabil ca s-a dat custodie comuna prin faptul ca nu am putut dovedi ca tatal si-a pus baiatul sa vizioneze acele filme pentru adulti ....copilul mi-a povestiti ce a vazut ....adevarul e ca nu as putea dovedi , nici faptul ca s-ar uita la desene animate ...dar stim bine ca toti copii o fac ....si ei imita personajele...
Si daca ati fi dovedit, nu e un temei legal pentru custodie exclusiva.
Nici asta nu e motiv? Dar care ar fi in opinia dvs? Dvs, specializata in principiile internationale si in psihologia copilului, nu realizati ce rau i se face unui copil care e silit sa urmareasca filme porngrafice? Ce traume i se produc? Cata murdarie ii atinge sufletul inocent? (fireste daca se confirma). Am uitat: interesul superior al minorului este sa urmareasca filme pornografice la 11 ani, si pasul urmator chat room si de aici victima sau agresor!
art 202 C.p! dna avocat! L196/2003
In plus nu exista o "lista" de motive care sa justifice acordarea sau nu a custodiei exclusive, ramane la aprecierea instantei. Dvs insa, indraznesc si eu sa opinez, ati putea sa o informati pe mama, ca ceea ce face tatal se circumscrie infractiunii de coruptie sexuala si ca ar putea depune o plangere la politie si o sesizare cu care sa revina la Protectia Copilului, iar daca doreste si poate financiar, se poate adresa unui psiholog privat.
Ati scris asa :
"In procesul de divort minorii mi-au fost incredintati mie spre ingrijire , dar cu custodie comuna."

Asta a fost la fond si ati atacat-o cu apel, ati cerut custodie exclusiva motivand treaba cu filmuletul. Ati pierdut apelul si a ramas custodie comuna, iar ce ati citat e din hot de la apel. Am inteles bine ?

V-ati resemnat si nu ati mai facut recurs, dar a depus tatal si ce a cerut, ce vrea ?
Greseala a fost ca nu ati atacat hotararea, chiar cred ca ati fi castigat.

Cand ati aflat de filmulet, cand s-a intamplat ?

Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi tata disparut fara urma Augusta86 Augusta86 Buna ziua, Am o fiica de 6 ani, in urma unei relatii cu un cetatean american. Nu am fost casatoriti, dar fetita mea ii poarta numele. Primii patru ani din ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna la cerere e obligatorie? caragea_suzana caragea_suzana Buna ziua,ma confrunt cu o \"problema\".As vrea sa stiu daca custodia comuna este obligatorie la cerere?Am doi copii din doua relatii diferite.Cel mic are 1,4 ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi teo73 teo73 Buna seara, Am un copil minor, sunt despărțită de tatăl acestuia, nu am fost casatoriti,este pe numele lui dar in custodia mea,după o intelegere verbala ... (vezi toată discuția)