avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi tata disparut fara urma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi tata disparut fara urma

Buna ziua,

Am o fiica de 6 ani, in urma unei relatii cu un cetatean american. Nu am fost casatoriti, dar fetita mea ii poarta numele. Primii patru ani din viata fiicei mele, a fost prezent atat cu o pensie alimentara stabilita de comun acord cat si cu vizite in Romania. De doi ani de zile, nu mai stim nimic de persoana respectiva. Nu raspunde la emailuri, la telefon etc. Parintii lui imi spun ca si-a schimbat numele, adresa si ca nu mai vrea sa auda de noi (din ce motive, el stie). Problema este ca eu nu doresc bani neaparat cat custodie exclusiva deoarece eu si fiica mea nu putem iesi din tara fara acordul lui. Ce se poate face pentru a remedia situatia? S-a dovedit extrem de iresponsabil fata de fiica lui. Nu as dori sa il exclud din drepturile parintesti pe motiv ca e disparut, dar ce varianta pot sa am?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:44, 22 Mai 2017
Apelaţi la instanţă, cereţi autoritate părintească unică.Indicaţi adresele unde l-aţi contactat ultima dată, adresa părinţilor, în rest descrieţi situaţia şi motivaţi cererea.
O varianta mult mai simpla,obtineti o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acordul tatalui pt calatoriile minorei.Puteti solicita unui avocat o consultatie pt a afla amanunte despre procedura respectiva.
Dacă va interesează doar aspectul călătoriilor în afara tarii cu minora, puteți cere în instanta suplinirea acordului tatălui. Dacă doriți custodia exclusiva a minorei investiți instanta cu o cerere în acest sens.
Cererea potrivita e sa exercitati singura autoritatea parinteasca pt ca nu aveti cu cine s-o exercitati in comun.
Eu sunt de parere ca este necesara o custodie exclusiva in astfel de cazuri.
Va trebui insa sa dovediti tot ce sustineti in instanta.
Veti avea probabil probleme si cu citarea paratului motiv pentru care procesul se poate dovedi destul de dificil daca nu veti sti sa o rezolvati.
Indiferent de ce proces veti deschide problema citarii va fi inevitabila si poate determina probleme la modul ca nu veti putea obtine hotararea judecatoreasca care va intereseaza daca nu rezolvati toate problemele in mod corespunzator.

Alte discuții în legătură

Decaderea tatalui din drepturi din cauza lipsei de interes fata de copil AndreeaCristina03 AndreeaCristina03 Cum pot sa-l decad pe tatal copilului din drepturile parintesti pentru ca de cand sa nascut copilul nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului si nici nu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi parintesti Gulen Gulen Buna ziua Am citit probabil tot ce am gasit despre decadere din drepturi parintesi, dar daca parintele, tatal, vrea sa renunte pur si simplu si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Sunt tata vreau sa divortez am și un copil minor as vrea sa știu ce șanse am pentru cistigarea custodiei? St3l1 St3l1 Căsnicia nu mai merge de mult timp ea este neglijenta și cu copilul noroc cu mama mea ca o supraveghează (vezi toată discuția)