avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare la drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare la drepturi parintesti

Buna ziua

Am citit probabil tot ce am gasit despre decadere din drepturi parintesi, dar daca parintele, tatal, vrea sa renunte pur si simplu si nu vrea sa fie deranjat prea mult ce ar trebui sa fac eu? Eu si fetita noastra locuim in afara tarii de cand ea era f mica si de cate ori vin in tara sa imi vad parintii trebuie sa mergem la notar pentru procura care ii permite fetitei sa paraseasca Romania lucru care nu este usor deloc el nefiind deloc cooperant si a spus clar ''sa fac ceva si sa nu il mai deranjez cu asta''?
Multumesc pentru sfat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:41, 15 August 2015
Nu exista posibilitatea ca tatal minorei se fie decazut din drepturi pentru un astfel de motiv. conditiile in care un parinte poate fi decazut din drepturi fiind acestea:
Art. 508 c.civ.
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.

Singura varianta este aceea de a obtine o hotarare prin care locuinta minorei sa fie stabilita la domiciliul dvs., iar autoritatea parinteasca sa fie exercitata in mod exclusiv de dvs. ( ceea ce nu este simplu), situatie in care nu mai este necesar acordul celuilalt parinte la iesirea din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi parintesti mimigherasa mimigherasa am trait in concubinaj 7 ani cu tatal fetitei mele,cand eram insarcinata in patru luni acesta a fost arestat si eliberat abia cand fetita avea 7 luni.A mers si ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi ambii părinți Liliana80 Liliana80 Buna ziua. Intrebarea mea este următoarea, daca ambii părinți sunt decăzuți din drepturi si bunica materna este tutorele minorei , părinții sunt ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parentale alinutza2705 alinutza2705 poate fi tatal decazut di drepturile parentale,daca de aprox 2 ani si jumatate n-a platit pensie alimentara?sau poate merge la inchisoare? (vezi toată discuția)