avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua! In ce conditii, un tata isi poate recupera drepturile parintesti, si de a reveni la custodie comuna,tinand cont de faptul ca tatal nu sa interesat de copil pana la o anumita varsta, si brusc vrea sa intre in viata copilului, fiind vorba doar de o impacare amiabila intre 2 parinti privind interesul copilului?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:42, 13 Iulie 2013
Precizati ce doriti sa aflati.
Un parinte este parinte pentru copilul sau cat traieste si are obligatiile si drepturile conferite de aceasta calitate.
Un parinte poate fi decazut din drepturi in conditiile specificate de legile in vigoare. Nu putem vorbi de recastigarea drepturilor, ele exista de la nasterea copilului, ci doar de decadere.
Pe dvs. va intereseaza autoritatea parinteasca unica: aveti probe suficiente sa demonstrati lipsa de interes a tatalui fata de copil prin inscrisurile anterioare, procesele avute, martori, distanta geografica a tatalui de dvs., etc. astfel, probele corect administrate de catre un avocat priceput va pot aduce castig de cauza.
Cel mai probabil tatal doreste o custodie comuna asa cum sunt regulile in acest moment, desi in speta exista o hotarare deincredintare a copilului catre mama.

Ca in orice actiune in instanta, reclamantul va trebui sa dovedeasca actiunea si anume ca este in interesul superior al minorului ca ambii parinti sa exercite custodia asupra copilului, cu tot ceea ce implica acest aspect.

In ceea ce priveste sansele de reusita, situatia depinde de probele care s evor administra, de cum va aprecia judecatorul schimbarea sau neschimbarea imprejurarilor avute in vedere la precedenta hotarare, de implicarea tatalui in viata copilului pana la acest moment, de persoana acestuia etc
Cererea trebuie sa se bazeze tocmai pe schimbarea conditiilor avute in vedere la data pronuntarii precedentei hotarari.
Imprejurarea ca legislatia in domeniu s-a schimbat este un motiv suficient de puternic pentru admiterea actiunii. Daca exista si o "impacare amiabila a parintilor privind interesul copilului" apreciez ca sansele de reusita sunt de 100%.
In mod normal, daca tatal isi angajeaza avocat va obtine custodie comuna.

Daca tatal ar fi fost decazut din drepturile parintesti nu ar mai fi avut dreptul.
D-nule avocat Lascoschi, desi in acest forum nu isi au loc polemizarile inutile, as vrea sa va argumentati juridic raspunsul anterior conform caruia " daca tatal isi angajeaza avocat va obtine custodia comuna".
Mie imi pare - din raspunsul dvs - ca avocatii sunt detinatorii adevarului absolut (ceea ce nu este cazul, iar dvs cu raspunsul anterior induceti o falsa perceptie fata de atributiile si rolul unui avocat).

Alte discuții în legătură

Mama decazuta din drepturile parintesti si este iar insarcinata mariee1111 mariee1111 buna , am o intrebare mai dificila la care nu ii gasesc raspuns... am o cunostinta care in trecut si-a abandonat copilul in spital fiind bolnav, si neavand ... (vezi toată discuția)
Cum poate să-și ia mama înapoi acasă copiii dați în plasament? acum are o situație materială bună Mihaela20feb Mihaela20feb buna ziua, prietena mea are 5 copii cu 2 barbati,3 copii cu primul si 2 cu al doilea. Problema este primul copil baiat 9 ani este luat de primul ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor borfica borfica Dupa proces fiul meu a ramas la fosta concubina cu drept decustodie totala.numai ca deatunci aceasta pleaca de 2 ani cate 6 luni in strainatate si lasa copilul ... (vezi toată discuția)