avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua! In ce conditii, un tata isi poate recupera drepturile parintesti, si de a reveni la custodie comuna,tinand cont de faptul ca tatal nu sa interesat de copil pana la o anumita varsta, si brusc vrea sa intre in viata copilului, fiind vorba doar de o impacare amiabila intre 2 parinti privind interesul copilului?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:42, 13 Iulie 2013
Pe mine partea cu lipsa dreptului m-a derutat un pic...:)...poate dl avocat mai detaliaza. Din cate stiu eu oricine e liber a se adresa justitiei... iar decaderea din drepturile parintesti este reversibila:
Art. 512 Cod civil
Redarea exerciţiului drepturilor părinteşti
(1) Instanţa redă părintelui exerciţiul drepturilor părinteşti, dacă au încetat împrejurările care au dus la decăderea din exerciţiul acestora şi dacă părintele nu mai pune în pericol viaţa, sănătatea şi dezvoltarea copilului.
(2) Până la soluţionarea cererii, instanţa poate îngădui părintelui să aibă legături personale cu copilul, dacă aceasta este în interesul superior al copilului.




Corect, asteptam clarificari privind situatia actuala si scopul urmarit de parti.
Cat despre recastigarea sau recuperarea drepturilor parintesti, in situatia in care doar unul dintre parinti exercita autoritatea parinteasca, celalalt parinte poate face o cerere in acest sens adresata instantei si instanta va aprecia daca reinstaurarea sa in rolul de parinte e in interesul copilului sau nu.
Cu alte cuvinte, acest lucru e posibil si e prevazut de lege, insa nu stiu daca userul la asta se refera, imi e neclar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama decazuta din drepturile parintesti si este iar insarcinata mariee1111 mariee1111 buna , am o intrebare mai dificila la care nu ii gasesc raspuns... am o cunostinta care in trecut si-a abandonat copilul in spital fiind bolnav, si neavand ... (vezi toată discuția)
Cum poate să-și ia mama înapoi acasă copiii dați în plasament? acum are o situație materială bună Mihaela20feb Mihaela20feb buna ziua, prietena mea are 5 copii cu 2 barbati,3 copii cu primul si 2 cu al doilea. Problema este primul copil baiat 9 ani este luat de primul ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor borfica borfica Dupa proces fiul meu a ramas la fosta concubina cu drept decustodie totala.numai ca deatunci aceasta pleaca de 2 ani cate 6 luni in strainatate si lasa copilul ... (vezi toată discuția)