Buna seara,
Am un copil minor, sunt despărțită de tatăl acestuia, nu am fost casatoriti,este pe numele lui dar in custodia mea,după o intelegere verbala intre noi. Am aflat ca de curând ttatăl a fost la secția de politie pentru a da declaratii despre niste substante găsite in mașină pe care o conducea (nu era a lui) si se presupune a fi substanțe interzise.nu stiu daca s.a deschis o ancheta,daca este suspect etc.intrebarile sunt daca pot afla in ce stadiu este ancheta,iar daca pe baza acesteia pot cere ddecăderea din drepturile părintești?multumesc
Intelegerea pentru custodia minorului a fost una verbala(nu ceva hotărât de o instanță) drepturile părintești presupun ca vin o data cu recunoasterea copilului,nefiind "drepturi verbale". Motivul pt care m.ar interesa acest lucru e lesne de înțeles,in cazul in care ar fi suspect într.un caz penal
Suspect nu inseamna condamnat, nu aveti vreun drept sa va interesati de cursul anchetei.
Decaderea din drepturi nu o cereti dvs, ci institutie a statului cu atributii in protectia copilului daca tatal pune in pericol viata , sanatatea sau dezvoltarea copilului.