avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi

Buna seara,
Am un copil minor, sunt despărțită de tatăl acestuia, nu am fost casatoriti,este pe numele lui dar in custodia mea,după o intelegere verbala intre noi. Am aflat ca de curând ttatăl a fost la secția de politie pentru a da declaratii despre niste substante găsite in mașină pe care o conducea (nu era a lui) si se presupune a fi substanțe interzise.nu stiu daca s.a deschis o ancheta,daca este suspect etc.intrebarile sunt daca pot afla in ce stadiu este ancheta,iar daca pe baza acesteia pot cere ddecăderea din drepturile părintești?multumesc
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 08:00, 24 Februarie 2015
Care drepturi? Alea verbale? Nu inteleg de ce v-ar interesa acest lucru. Presimt ca nu ne spuneti chiar toata povestea.
Intelegerea pentru custodia minorului a fost una verbala(nu ceva hotărât de o instanță) drepturile părintești presupun ca vin o data cu recunoasterea copilului,nefiind "drepturi verbale". Motivul pt care m.ar interesa acest lucru e lesne de înțeles,in cazul in care ar fi suspect într.un caz penal
Suspect nu inseamna condamnat, nu aveti vreun drept sa va interesati de cursul anchetei.
Decaderea din drepturi nu o cereti dvs, ci institutie a statului cu atributii in protectia copilului daca tatal pune in pericol viata , sanatatea sau dezvoltarea copilului.
~ Conținut șters la cerere ~
Decaderea din drepturile parintesti este o sanctiune grava, nu este aplicabila,in speta.

Alte discuții în legătură

Decaderea tatalui din drepturi din cauza lipsei de interes fata de copil AndreeaCristina03 AndreeaCristina03 Cum pot sa-l decad pe tatal copilului din drepturile parintesti pentru ca de cand sa nascut copilul nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului si nici nu ... (vezi toată discuția)
Custodie unica a unui minor 12552225 12552225 Bună ziua . Ce probe trebuie să fie prezentate într-un proces pentru a primi custodie unica a unui minor sub 7ani , pentru a dovedi că acesta este în ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti a tatalui ccatalina ccatalina Buna seara, M-ar interesa daca cu motivul -neplata pensiei de intretinere de la inceput si pana acum -la 16 ani ai copilului,adica de loc -poate avea ... (vezi toată discuția)