avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La cine ramane copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La cine ramane copilul?

Buna seara
Sora mea este casatorita, si are o fetita de 4 luni
Sotul ei ( cumnatul meu ) nu are loc de munca si nici o locuinta stabila locuind cu parintii lui.
Cei doi au stat la parintii mei, dar in urma unor discutii contradictorii, acesta a plecat, lasand in urma pe sora mea si fetita lui.
Sora mea are servici si un salar stabil, locuieste cu parintii mei impreuna cu fetita.
Cumnatul meu o suna si ameninta ca impreuna cu rudele acesstuia vor reusi sa castige custodia copilului in instanta.
Amenintarile lui continua nu doar prin faptul ca va lua fetita, ci trece la amenintari de genul ca va da foc la casa unde locuieste ea.
Cand l-a intrebat de ce nu vrea sa-si gaseasca un loc de munca pentru a intretine familia, acesta a spus ca nu-l intereseaza acest lucru, el doar va astepta ca fetita sa creasca, apoi o va lua la el .

Intrebarea mea este : Daca sora mea va intenta divort, este vreo sansa sa castige custodia copilului ? Si daca reuseste, poate sa-l decada din drepturi parintesti, sau sa-i interzica dreptul la vizita ? ( ei ii este frica ca daca va avea drept de vizita, nu-i va mai aduce copilul, el locuind in Brasov, iar ea in Bacau ).
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:55, 24 Octombrie 2013
Pt amenintari, inclusiv cu incendierea tb sa faceti plangere penala si se va potoli.

Puteti obtine chiar si un ordin de protectie.

Legislatia prevede custodia comuna si doar exceptional cea exclusiva. Totul va depinde de probele care se vor administra.

Sigur locuinta minorei va fi la mama, la aceasta varsta tatal nu are nicio sansa sa o ia la el, mai ales ca nu are nici venituri din care sa o intretina.

Nici pt decaderea din drepturile parintesti nu veti avea argumente care sa se incadreze in prevederile legale.
Dupa parerea mea are sanse foarte mari sa obtina custodia minorului.

Ar fi bine sa faca plangere penala la politie daca se teme de amenintari.

Poate incerca si sa obtina ordin de protectie.
Orice amenintare sa o inregistreze si sa pastreze ca dovada la proces. Cum aude ca apare respectivul porneste inregistrarea pe mobil si il baga in buzunarul de sus sau il tine de gat. Daca o suna inregistreaza convorbirea. Nu lasi o mama chiar asa usor fara copil. Trebuie sa dovedesti ca e denaturata, nu are grija de copil, il bate, bea, ia droguri sau alte lucruri rele, si asta cu probe nu cu vorbe goale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie si pensie alimentara virgo19 virgo19 Buna ziua! Am nevoie de niste informatii si v-as fii recunoscatoare daca ma puteti ajuta...Am o fetita de 8 luni, sunt despartita de tatal ei, nu am fost ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort pronuntata in 2009, tatal vrea sa ceara custodie comuna....ce se poate schimba in situatia actuala? sonia2014 sonia2014 Buna seara. In urma sentintei de divort din 2009,fetita mi-a fost incredintata,iar tatal beneficiaza de perioada de vizita si e obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)