avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Custodia copilului
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua sunt mama unei fetite de 10 si 3 luni.De la varsta de 1 an si 10 luni fetita mia fost incredintata mie. Eu mam recasatorit si fetita locuieste cu mine cu sotul actual si cu copilul care il avem impreuna.Acum la varsta de 10 ani 3 luni a fetitei tatal ei vrea ca ia fetita la el. Eu ce pot face atat timp cat fetita nu vrea sa plece de la mine si nici eu sa o dau.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 00:10, 3 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Nu faceti nimic.
Sotul poate sa solicite doar prin instanta sa se exercite in comun autoritatea parinteasca si sa se stabileasca la el domiciliul minorei.
Minora va fi si ea audiata si sentinta va tine seama atat de dorinta ei dar, in primul rand, de interesul superior al minorului.
Va sfatuiesc, daca se ajunge acolo, sa va angajati un avocat.
Nu poate să ia fetița la el decât în baza unei hotărâri judecătorești. Instanța v-a încredințat dvs copilul,, deci până la pronunțarea unei alte hotărâri situația actuală este perfect valabilă în ciuda celor spuse de tatăl copilului.
Dacă tatăl formulează o cerere de chemare în judecată la o instanță din România, puteți să invocați prin întâmpinare excepția necompetenței generale a instanțelor din România deoarece reședința obișnuită a copilului este în Italia, instanțele italiene fiind competente în această situație.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Ianuarie 2020
Adrian ALBU, Avocat
Domiciliul fetei este in romania. Nu a fost scoasa din tara niciodata cu toate ca si ar dori foarte mult. Dar tatal nu vrea sa ii dea procura
Puteți să cereți suplinirea consimțământului în cazul în care în mod nejustificat și abuziv se refuză acordul. Cu probele refuzului înaintați o astfel de cerere și instanța va suplini consimțământul pentru călătorii în țară cu copilul.

Andre31 a scris:

Domiciliul fetei este in romania. Nu a fost scoasa din tara niciodata cu toate ca si ar dori foarte mult. Dar tatal nu vrea sa ii dea procura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca exercitata de ambii parinti in comun , domiciliul minorei la locuinta mamei raduadriana88 raduadriana88 Buna ziua , De curand s'a stabilit in Instanta , ca minora ( fiica mea in varsta de 5 ani) sa aiba domiciliul la mine ( in calitate de mama ) iar ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de tracerea granitei romaniei cu un copil minor in usa Camelia33 Camelia33 Sunt divortata de mai bine de 6 ani .Am o fetita de 10 ani.In actul de divort scrie ca fetita imi este incredintata spre crestere si educare si ca fetita poate ... (vezi toată discuția)
Scoatere copil din tara MiRaDi MiRaDi Buna ziua! Am o fetita de 11 ani si am custodie comuna cu fostul sot. Fata locuieste cu mama mea de la 10 luni,iar eu locuiesc si muncesc legal in UK,impreuna ... (vezi toată discuția)