avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate Ioananiculae26

Activitate Ioananiculae26

Răspuns la discuția Cerere atasat la rechizitoriu
Din condamnarea primita, mentionata mai sus, am subliniat urmatorul pasaj : " În baza disp. art. 86 ind. 3 alin.3 lit. e Cod penal anterior impune condamnatului respectarea obligaţiei de a nu conduce nici un autovehicul pe durata termenului de încercare. În temeiul disp.art.71 alin.5 vechiul Cod penal cu aplic.art.5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor pe durata termenului de încercare." Aceasta obligatie de a nu conduce, nu este tot pedeapsa accesorie, care ulterior este suspendata si ea?
Răspuns la discuția Cerere atasat la rechizitoriu
Multumesc pentru raspuns, dar am inteles ca nu m-as incadra pt amanare, de ce, nu stiu... De-ata si intreb, ma incadrez sau nu?
Răspuns la discuția Cerere atasat la rechizitoriu
Conform condamnarii mentionate mai sus, ma incadrez pentru amanarea aplicarii pedepsei?
Răspuns la discuția Cerere atasat la rechizitoriu
Atunci ce ar fii cel mai bine sa fac, sa fac recurs si sa cer sa fiu judecat dupa vechiul cod sau sa cer amanarea aplicarii pedepsei?
Răspuns la discuția Cerere atasat la rechizitoriu
Lamuriti-ma si pe mine, va rog, care este de fapt pedeapsa!
În temeiul disp art. 386 C.p.p. dispune schimbarea încadrării juridice a faptei reţinută în sarcina inculpatului din infracţiunea prev şi ped de art. 336 alin 1 Cod penal cu aplicarea disp art. 5 Cod penal în infracţiunea prev şi ped de art. 87 al 1 din O.U.G 195 /2002, modificată şi republicată în cond. art.5 Cod penal. Condamnă pe inculpat la pedeapsa închisorii de 10 luni pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped de art. 87 al 1 din O.U.G 195 /2002, modificată şi republicată, în cond. art.5 Cod penal cu aplic. .art.396 al.10 C.p.p. În temeiul disp.art.71 al.1 şi al.2 Cod penal anterior aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit. a) teza a II-a şi lit.b) Cod penal anterior, pe durata executării pedepsei principale. În temeiul disp. art.86 ind.1 al.1 Cod penal anterior cu aplic.art.5 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului sub supravegherea Serviciului de Probaţiune, pe o durată de 3 ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art.86 ind.2 Cod penal anterior. În temeiul disp. art.86 ind.3 alin.1 Cod penal anterior cu aplic.art.5 Cod pen., dispune ca pe durata termenului de încercare inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele stabilite de consilierul de probaţiune; b) să anunţe, în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă, locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a fi controlate mijloacele lui de existenţă. Datele prevăzute la pct. b), c), d) se comunică Serviciului de Probaţiune. În baza disp. art. 86 ind. 3 alin.3 lit. e Cod penal anterior impune condamnatului respectarea obligaţiei de a nu conduce nici un autovehicul pe durata termenului de încercare. În temeiul disp.art.71 alin.5 vechiul Cod penal cu aplic.art.5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor pe durata termenului de încercare. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art.86 ind.4 alin.1 Cod penal anterior privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii altei infracţiuni pe durata termenului de încercare. În temeiul disp. art. 274 al.1 C.p.p. obligă inculpatul la 300 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 100 lei efectuate în faza de urmărire penală. În temeiul disp. art. 274 al.1 C.p.p. cheltuielile judiciare reprezentând onorariul avocatului din oficiu în cuantum de 300 lei conform delegaţiei nr. 112/17.11.2014 se avansează din bugetul de venituri şi cheltuieli al Ministerului Justiţiei şi vor rămâne în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.11.2014.
Răspuns la discuția Cerere atasat la rechizitoriu
Ce intrebari pune de regula judecatorul intrun astfel de proces?
Răspuns la discuția Cerere atasat la rechizitoriu

Am gasit um caz asemanator in care s-au hotarat urmatoarele : În baza art.386 alin.1 NCPP dispune schimbarea încadrării juridice dată prin actul de sesizare a faptei reţinute în sarcina inculpatului ... din infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. şi ped. de art.336 alin1. CP în infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, prevăzută de art.87 alin.1 din O.U.G nr.195/2002 cu aplicarea art.5 NCP. Condamnă inculpatul ... la pedeapsa închisorii de 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art.87 alin.1 din O.U.G nr.195/2002 cu aplicarea art.396 alin.10 NCPP. În temeiul disp.art.71 alin.1 şi 2 CP interzice inculpatului drepturile prev. de art.64 alin.1 lit.a) teza a II-a şi lit.b) CP pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art.86 ind.1 CP dispune suspendarea executării pedepsei sub supravegherea Serviciului de Probaţiune ... pe un termen de încercare de 2 ani şi 8 luni, stabilit în condiţiile art.86 ind.2 CP. În temeiul art.86 ind.3 alin.1 CP, pe durata termenului de încercare inculpatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciului de Probaţiune ... la datele stabilite de consilierul de probaţiune; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. Datele prevăzute la literele b), c), d) se comunică Serviciului de Probaţiune .... În temeiul disp.art.71 alin.5 CP suspendă pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. În temeiul art.359 CPP atrage atenţia inculpatului asupra art.86 ind.4 alin.1 CP privind revocarea suspendării şi executarea pedepsei în cazul săvârşirii alte infracţiuni şi asupra art.86 ind.4 alin.2 CP privind revocarea suspendării în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere. În baza art. 274 NCPP obligă inculpatul la 200 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 100 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în faza de urmărire penală.
Deci, ce rezulta de aici? I s-a suspendat sau anulat permisul? ( ca nu inteleg)
Răspuns la discuția Cerere atasat la rechizitoriu
Si inca o intrebare: cunoasteti cazuri similare? Care ar fii sentinta ( in afara de inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda)? Suspendare apermisului, anularea permisului?
Răspuns la discuția Cerere atasat la rechizitoriu
Da, dar nu stiu cum sa o formulez
Am primit o comunicare de rechizitoriu in care mi s-a gresit starea civila. Obiectul cauzei: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP). Cum sa formulez o cerere pe care s-o atasez la dosar in care sa specific starea civila si faptul ca sunt intretinator de familie. In plus in comunicare se mai specifica faptul ca trebuie sa platesc suma de 100 ron dar nu inteleg pentru ce!